MAKEAN SUOLAISTA HERKKUA,
PÄÄRYNÄ-KINUSKIKAKKU AURAJUUSTON KANSSA
Juhannusaaton iltapalaksi tuli tehtyä Valion kesäruokaohjeista hauska vaihtoehto juustotarjottimelle. Vähän tuunattuna sain aikaan makean kakun, johon tulee päälle reilusti Aura-juustoa. Ihanan makuista punaviinilasillisen kanssa. Vaikkei olisi juhannuskaan!
PÄÄRYNÄ-KINUSKIKAKKU
Pohja
150 g kaurakeksejä
50 g margariinia
1 Snickers -suklaapatukka
Täyte
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 prk Valion maustettua päärynä-kinuski-rahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 päärynä
Pinnalle
reilusti Aura-juustoa
tummia viinirypäleitä
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu margariini. Hienonna veitsellä suklaapatukka ja sekoita sekaan.
Painele seos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja sokerit. kuumenna n. 1-2 rkl vettä mikrossa n. 30 sek. ja purista liivatelehdet ja sulata kuumaan veteen. Lisää rahkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen liivateseos ohuena nauhana.
Kuori päärynä ja viipaloi ohueksi. Laita viipaleet keksipohjan päälle ja kaada rahkatäyte vuokaan. Peitä vuoka ja laita kylmään hyytymään n. 3-4 tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja koristele puolitetuilla viinirypäleillä ja lohkotulla Aura-juustolla.
Hei, kiitokset kivasta palautteesta! Ja kiva, että päärynä-kinuskikakku maistui!
VastaaPoistaVälitän terveisesi Valio Koekeittiölle, jossa tehdään ja testataan kaikki meidän reseptit.
Raparperisato on nyt parhaimmillaan ja suosittelen seuraavaksi kokeilemaan meidän http://www.valio.fi/reseptit/brita-kakku/ . Kakussa voi toki raparperin vaihtaa tuoreisiin mansikoihin.
Herkullisia hetkiä!
Taina Lampela-Helin
Valio Oy, viestintä
Kiitokset resepteistänne, aika kivat nuo teidän kausireseptinne.
PoistaRaparpereista on tullut tehtyä jo kaikenlaista, mm. juhannukseksi kakku:
http://energiaakokkaamalla.blogspot.fi/2014/06/raparperi-mansikkakakku-juhannuksena.html