torstai 12. kesäkuuta 2014

KESÄKAHVIT TÖISSÄ - BEBET KOKO PORUKALLE
 Olen useana vuonna leiponut jotain pientä, kun meillä töissä järjestetään kesäkahvit ennen lomien alkua. Tällä kertaa oli tosi vaikea valita, mitä tekisin. Noin parikymmentä henkeä on paikalla ja edellisenä iltana pitää voida tehdä kaikki valmiiksi.
Selailin reseptejä ja koko ajan silmiini sattui kaikkia suklaisia herkkuja. Mutta sitten törmäsin tähän Kinuskikissan levynä tehtävään Bebe-leivonnaiseen ja siinä se oli. Bebethän ovat tunnetusti aika makeita, joten tästä levystä riittää vähän pienempikin pala useammallekin. Ajattelinkin ehdottaa näitä tarjottavaksi myös ystäväni tyttären rippijuhliin, jonne teen täytekakut!
Ja kahvihetken mukava yllätys oli se, että eräs työkaverimme oli tehnyt meille suussa sulavan suklaakakun. Kyllä tänään saatiin makeaa mahan täydeltä!
BEBE -LEIVOKSET

Pohja
200 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja
Täyte
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
5 dl tomusokeria
5 rkl vettä
(pari tippaa elintarvikeväriä)

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa sekaan muna. Lisää jauhot pienissä erissä aina välillä sekoittaen. Kauli taikina suoraan leivinpaperille jauhojen avulla noin puolen sentin paksuiseksi kerrokseksi.
Paista 175 C uunissa n. 15 minuuttia.
Sekoita kattilassa keskenään sokeri, perunajauhot, kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt.
Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja vesi, johon on sekoitettu pari tippaa elintarvikeväriä. Levitä veitsellä tai lastalla tasaiseksi. Anna jähmettyä vähän aikaa ja leikkaa sitten neliöiksi ja koristele muutamalla nonparellilla.
Säilytä leivokset jääkaapissa.



2 kommenttia:

  1. Nämä on ollut mullakin jo vaikka kuinka kauan teon alla, mutta en ole vaan ehtinyt/jaksanut vielä tehdä. Eilen onneksi sain lievittää beben himoani, kun työkaveri toi niitä töihin, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis niin helppoja ja niin hyviä - ei muuta kuin hommiin vaan!

      Poista