sunnuntai 20. lokakuuta 2013

KAKKUILUA
 Viikonloppuna pääsin taas harjoittamaan kakkuilua. Hyvän ystäväni syntymäpäivät lähestyvät ja olen luvannut tehdä kakut 70 hengen juhliin. Joten pitihän sitä vähän maistella taas, että mitä tarjottaisiin. Tämä Shakkiruutukakku on ihanan Tiramisumainen, mutta maultaan lempeämpi. Ja olisi ollut myös valinta juhlakakuksi, mutta kakun pitäisi olla myös laktoositon ja se ei tällä reseptillä onnistu... No, maisteltiin kuitenkin tosi hyvää kakkua! Reseptin olen joskus aikanaan repäissyt jostain lehdestä.
SHAKKIRUUTUKAKKU
 
Pohja
150 g voita
170 g taloussuklaata
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl kahvia
Kostutus
½ dl kahvia
3 rkl konjakkia tai viskiä
Täyte
3 liivatelehteä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
200 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
Päälle
kaakaojauhetta tai tomusokeria
 
Paloittele suklaa ja voi. Sulata ne vesihauteessa. Anna seoksen hieman jäähtyä.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja 1½ dl sokeria vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahtoon ½ dl sokeria edelleen vatkaten.
Sekoita keltuaisvaahtoon voi-suklaaseos. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet ja jäähtynyt kahvi vuorotellen taikinaan.
Lisää viimeiseksi taikinaan valkuaisvaahto varovaisesti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Levitä taikina tasaiseksi. Paista kakkupohja 225 C noin 7-10 min.
Kumoa kypsä kakku puhtaalle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Valmista täyte. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää pehmennyt valkosuklaa. Sulata liivatelehdet pienessä määrässä kuumaa vettä ja lisää täytteeseen.
Vatkaa kuohukerma hyväksi vaahdoksi ja lisää se viimeiseksi täytteeseen. Anna täytteen olla jääkaapissa sillä välin, kun leikkaat kakkupohjat. Leikkaa veitsellä pohjan reunat tasaiseksi. Jaa kakkupohja kolmeen tai neljään yhtä suureen suorakaiteen muotoiseen  palaan. Kostuta pohjat maustetulla kahvilla. Anna vetäytyä jonkin aikaa.
Kokoa kakku tarjoilulautaselle. Pane alimmaiseksi yksi kakkupohja ja levitä sen päälle täytettä. Nosta päälle seuraava levy ja jatka edelleen. Päällimmäiseksi voit jättää joko ruekan kakkulevyn tai valkoisen täytekerroksen. Leikkaa leivinpaperista neliön muotoisia paloja. Asettele ne shakkiruudukon muotoon kakun päälle (tai voit käyttää reiällistä kakkupaperia). Ripottele siivilän läpi joko tomusokeria tai kaakaojauhetta päälle. Ota paperinpalat pois.
 
 
 

 


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan ihanalta. Tosi kiva koristelukin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä oli tarkoitettu testimielessä kokeiltaviksi, niin koristelu oli vähän sinnepäin :)

      Poista