perjantai 11. lokakuuta 2013

VANHASTA VAHINGOSSA PAREMPAA
 JA UUDESTA SUUSSA SULAVAA
 Sairastaminen loppukoon nyt! Viikko puolikuntoisena ja pari päivää reporankana saa riittää. Aamulla vielä ajattelin, että viikonloppu menee maatessa, mutta iltapäivällä huomasin, että energiat alkoivat pikkuhiljaa palailemaan. Ihanaa! Ääntä ei ollut vielä aamulla juuri ollenkaan ja korvat olivat lukossa, mutta mitä ei viikonloppu parantaisi, sanoi jo äitini aikanaan.

Iltapäivällä leivoin nopean brownien, johon tuli päälle suolapähkinöitä. Illalla mentiin ei mitenkään kevyen menun kera eli ensin pizzaa ja jälkkäriksi brownie-pala jäätelön kanssa. Olipa suussasulava jälkkäriherkku!
 
Poikanen tuli opiskeluistaan viikonlopun viettoon ja ajattelin siis vähän hemmotella häntä ja muuta perhettä. Olen tehnyt puoli vuotta sitten viimeksi broileripasteijoita ja tänään päätin tehdä niitä taas. Maustamisvaiheessa käteni osui jauhetun paprikan sijaan chiliin, joten arvaatte, että vaikutti myös makuun aika tavalla. Tällä kertaa positiivisesti, sillä riisi ja taikina vie aina makua aika tavalla pasteijoilta. Kunnon hottia olivat siis tänään välipalapasteijat ja perhe tykkäsi!

BROILERIPASTEIJAT (n. 32 kpl )


Taikina:
125 g leivontamargariinia
6 dl vehnäjauhoja (osa jauhoista voi olla jotain terveellisempiäkin)
2 tl kuivahiivaa tai tavallista hiivaa
½ tl suolaa
1 dl ruokakermaa
2 dl maitoa

Sekoita muruksi margariini ja jauhot, joihin on sekoitettu hiiva ja suola. Lisää kerma-maitoseos nopeasti sekoittaen. Teen itse taikinan monitoimikoneen leikkuuterällä. Se on nopea ja paras tapa saada taikina nopeasti sekaisin vaivaamatta sitä.

Täyte
250 g broilerin jauhelihaa
1 salottisipuli
1/4 suippopaprika
öljyä
currya
paprikajauhetta / chilijauhetta
suolaa
valkopippuria

Laita paistinpannulle öljyä ja paahda vähän aikaa currya siinä. Lisää broilerin jauheliha ja anna paistua. Lisää silputtu salottisipuli ja pieniksi kuutioitu paprika ja hauduttele vähän aikaa. Mausta reilusti, sillä riisi ja pasteijataikina vievät makua.

1 dl "raakaa" puuroriisiä
Keitä riisiä n. 20 minuuttia, että riisi vähän puuroutuu, jolloin se pitää täytteen koossa paremmin.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja anna jäähtyä.
Kauli taikina levyksi ja leikkaa se taikinapyörällä neliöiksi. Laita täytettä jokaiselle neliölle ja taita ne kolmioiksi. Pistele pasteijat haarukalla ja voitele munalla.
Paista pasteijat 200 C n. 20- 25 min.





Illalla tein pizzaa ja täytteinä toisessa "perhepizzassa", jos koon mukaan mitataan, oli salamia, kinkkua ja ananasta ja toisessa sipulia, paprikaa, mozzarellaa ja päällä rucolaa sekä parmesanilastuja. 
SUKLAABROWNIET   (24–30 palaa)

Pohja

200 g tummaa suklaata
250 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 dl suolapähkinöitä (rouhi veitsellä vähän pienemmiksi)


Sulata paloiteltu suklaa ja voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Sekoita kaakao, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää kulhoon suklaa-voisula ja sekoita. Lisää kananmunat. Sekoita hyvin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun lasagnevuokaan (korkeintaan 20 x 30 cm). Ripottele pinnalle suolapähkinät. Paista suklaabrownieita uunin keskitasolla 150 asteessa 55–60 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tarjoa esim. vaniljajäätelön kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti