keskiviikko 9. lokakuuta 2013

UUNIMAKKARA

  Hävikistä herkuksi oli taas illan teema. Esikoinen lähti tänä syksynä opiskelemaan ja se on aiheuttanut itselleni yhtä ja toista haastetta. On tosi vaikeaa osata ostaa tarpeeksi vähän ruokaa tai tehdä sitä tarpeeksi vähän. Aluksi leipä homehtui ennen kuin ehdin edes ajatella sitä. No se on nyt hallussa, mutta jääkaappiin tuppaa silti kertymään kaikenlaista.
Tänään sieltä löytyi (taas) pari juustonkannikkaa viikonlopun jäljiltä ja keitettyjä perunoita. Tomaatitkin olivat pehmenemään päin. Olin ostanut HK:n perinteisen sinisen kaappiin pari päivää aiemmin, joten sen seuraksi sain lykättyä sitten muut ylimääräiset kaapintäytteet.
UUNIMAKKARA
 
1 lenkkimakkara
pari tomaattia
vähän juustoa
muutama keitetty peruna
suolaa
 
Pilko tomaatit viipaleiksi ja juusto palasiksi. Tee makkaraan viiltoja ja työnnä viiltoihin juustoa ja tomaattia. Pilko perunat ja ripottele niille vähän suolaa.
Laita makkara uunivuokaan ja ympärille perunoita.
Paista 200 C noin puoli tuntia. Varo kuumia tomaatteja. Tarjoa sinappikurkkusalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti