MEHEVÄ OMENAPIIRAKKA
Tämän päivän urakkana oli ystäväni huomisiin 50v-juhliin tehdä 6 kakkua ja omenapiirakka. Huomenna tekeminen jatkuu vielä suolaisella. Kakut olivat mango-hyytelökakkuja ja kun sain ne valmiiksi, oli omppupiirakan vuoro. Kakuista jäi yli piimää, joten päätin tehdä pohjan siitä ja halusin toisaalta mehevän piirakan, jonka kanssa ei tarvitse erikseen vaniljakastiketta, joten päädyin lisäämään pinnalle rahkakerroksen.
OMENA-RAHKAPIIRAKKA
Pohja
4 dl hyla-piimää
4 dl sokeria
150 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
Täyte
reilu puoli litraa omenakuutioita (hapan/talvi omena)
2 rkl vettä
½ dl sokeria
1 tl kanelia
Päälle
2 munaa
2 prk maitorahkaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
OMENA-RAHKAPIIRAKKA
Pohja
4 dl hyla-piimää
4 dl sokeria
150 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
Täyte
reilu puoli litraa omenakuutioita (hapan/talvi omena)
2 rkl vettä
½ dl sokeria
1 tl kanelia
Päälle
2 munaa
2 prk maitorahkaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Laita omenakuutiot kattilaan veden kanssa. Kuumenna ja sekoittele samalla kunnes omenat vähän pehmenevät. Lisää sokeri ja kaneli. Ota kattila liedeltä.
Sekoita kulhossa nopeasti piimä, sokeri, sulatettu margariina, jauhot ja sooda+leivinjauhe.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Ripottele omenapalat taikinan päälle.
Sekoita munat, rahka ja sokerit ja kaada omenoiden päälle.
Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä. Tarjoile kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti