maanantai 23. syyskuuta 2013

VALKOSIPULI-SISARUSSÄMPYLÄT
Idean näihin iltapalasämpylöihin sain Kääpiölinnan köökin blogista. Alkuperäinen resepti on kuulemma Pirkasta. Ihana valkosipulin tuoksu ja luonnon antibiootti samassa pakkauksessa. Parasta iltapalaa ovat tuoreet, vastapaistetut sämpylät teen kanssa!
 
VALKOSIPULI-SISARUSSÄMPYLÄT(12kpl)
 
2dl maitoa
2,5tl kuivahiivaa
0,75tl suolaa
2rkl öljyä
2rkl siirappia
1dl neljän viljan hiutaleita
n.4,5dl hiivaleipäjauhoja
Täyte:
50-60g voita tai margariinia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
0,5dl persiljaa hienonnettuna
 
Lämmitä maito hieman käden lämpöä lämpimämmäksi, 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja lisää seos maitoon hyvin sekoittaen. Lisää suola, öljy, siirappi ja neljän viljan hiutaleet. Alusta taikinaan loput jauhot niin, että taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
Voitele piirasvuoka, esimerkiksi foliovuoka tai uunikokki-vuoka, (halkaisija n. 20 cm). Jaa kohonnut taikina 12 osaan. Pyörittele palat sileiksi sämpylöiksi. Asettele sämpylöistä yhdeksän ympyrään vuoan reunalle ja loput kolme vuoan keskelle. Peitä vuoka ja kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet täytettä varten. Sekoita täytteen aineet keskenään. Paina kohonneisiin sämpylöhin sormella koloja ja täytä ne valkosipulivoilla.
Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä hieman vuoassa.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti