sunnuntai 15. syyskuuta 2013

KANAA MELKEIN INTIALAISITTAIN
- FINDIANFOODIA

 Kaapissa on odottanut kookosmaitopurkki jo pitkään tilaisuuttaan päästä maustamaan intialaistyyppistä ruokaa. No, pitihän sille antaa mahdollisuus, vaikka ainekset muuten olivatkin aika sinne päin. Ei ollut tuoretta inkivääriä, eikä aikaa leipoa naan-leipää, joka mielestäni kuuluu ehdottomasti näihin intialaisiin ruokiin. Suuta nimittäin poltteli taas sen verran, että leivällä olisi vähän saanut taitettua tulisuutta. Ei sitä sentään liikaa ollut - pieni tulisuus kuuluu tähän. Ja halusin myös kasviksia mukaan, joten paprika ja kesäkurpitsa täydensivät sipulin ohella kastiketta. Ei hullumpi lopputulos, kookosmaidon maku saa mielen lentämään kaukomaille!
 
MELKEIN INTIALAISTA KANAA
 
450 g kanaa suikaleina/paloina
öljyä
½ tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl inkivääriä
1 tl suolaa
½-1 tl chiliä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 prk (400 g) kookosmaitoa
2 tomaattia
½ + ½ dl vettä
1-2 rkl maizenaa
 
Paista kanoja pienissä erissä öljyssä, ripottele aina lopppuvaiheessa mausteita päälle ja anna niiden maustaa kanaa. Helpointa on mitata mausteet yhteen pikkukippoon ja ottaa siitä vähän kerrallaan. Laita kattilaan puoli desiä vettä pohjalle ja kaada sinne kananpaloja sitä mukaa, kun saat paistettua niitä. Anna hautua miedolla lämmöllä.
Pilko sipuli ja valkosipulit, kuullota niitä öljyssä ja lisää kanojen päälle. Pilko kesäkurpitsa ja paprika paloiksi, kuullota niitäkin öljyssä ja lisää kattilaan.
Kaada kattilaan kookosmaito ja anna kiehua sen aikaa, kun keität riisin. Laita sekaan myös pilkotut tomaatit.
Lopuksi sekoita maizena puoleen desiin kylmää vettä. Laita sen mukaan, kuinka paksua haluat kastikkeesta. Kaada maizena kastikkeen joukkoon sekoittaen ja anna kiehua pari-kolme minuuttia.
Tarjoa keitetyn basmati-riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti