sunnuntai 29. syyskuuta 2013

LIME-RAPURISOTTO
 Olen viikonlopun istunut ja kuunnellut mielenkiintoisia luentoja, enkä ole ehtinyt astua keittiöön jalallakaan. No, pääsin vihdoin kotiin ja päätin touhuilla vähän lieden ääressä ja tehdä jotain helppoa, mutta kuitenkin herkullista. Risotot ovat suosikkiruokiani, joten tänään käytin risottoon jättiravun pyrstöjä ja maustoin sitä limellä. Paljon raastettua parmesania päälle ja valuva risottoannos oli valmis!
LIME-RAPURISOTTO

1 sipuli
2 rkl juoksevaa margariinia
3 dl risottoriisiä
1 kasvisliemikuutio
6-7 dl vettä
rouhittua mustapippuria
½ limen mehu ja vähän raastettua limen kuorta
raastettua parmesania
n. 200 g jättiravun pyrstöjä

Liota kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. Silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipulia vähän aikaa margariinissa ja lisää sekaan riisit. Anna riisin kuullottua ja sen jälkeen lisää kasvislientä vähän kerrallaan kunnes lisätty liemi aina ehtii imeytyä riisiin. Sekoita koko ajan.
Loppuvaiheessa mausta pippurilla ja limen mehulla sekä kuoriraasteella sekä parmesanilla. Viimeiseksi lisää ravun pyrstöt kuumenemaan risoton sekaan.
Risotto saa jäädä valuvaksi ja riisit al denteksi. Kaiken kaikkiaan siihen menee noin 20 minuuttia. Raasta vielä lautaselle reilusti parmesania risoton päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti