perjantai 13. syyskuuta 2013

VIIKONLOPPU ALKAA RUOKAPÖYDÄSSÄ
  Poikani tuli opiskelijaelämästä viikonlopun viettoon kotiin ja ruokapöytään piti tietysti saada kaikkea maan ja taivaan väliltä. Vanhempani toivat eilen meille pakasteeseen kanttarelleja, joten päätin tehdä niistä alkuruoaksi pastaa. Kanttarellit ovat siis niin ykkössieniä, ainakin omasta mielestäni.
Pääruoaksi paistettiin lohimedaljonkeja ja kun kaapissa ei ollut mitään kylmän kalakastikkeen aineksia, tehtiin kunnon kermaisia, valkosipuli-juustoperunoita lisäkkeeksi. Oheen vähän salaattia, niin johan maistui.
Jälkiruoaksi oli tyttäreni tehnyt jo päivällä valkosuklaa-pannacottaa ja pakastimesta otettiin mansikoita, joista tehtiin kastike sauvasekoittajalla, lisänä vain vähän sokeria.
Ei paljon tarvitse ajatella syömistä ennen huomista, sillä sellaiset herkut tuli nautittua!
Kanttarellipastaan tuli 1 rkl juoksevaa margariinia, 1 silputtu salottisipuli, n.1½ dl pakastettuja kanttarelleja, 2 rkl jauhoja, 2 dl ruokakermaa,½ dl juustoraastetta, suolaa ja mustapippuria. Lisäksi keitettyä farfalle-pastaa.
Pastan päälle raastettiin parmesania reilusti.
Pannulla rapeaksi pinnaltaan paistetut lohimedaljongit maistuivat valkosipuli-kerma-juustoperunoiden kanssa.
 Valkosuklainen pannacotta maistuu survotun mansikkasoseen kanssa taivaalliselta ja on ihana aterian päätös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti