RICOTTA-JUUSTOKAKKU
VADELMAKASTIKKEELLA
RICOTTA-JUUSTOKAKKU
Pohja:
200 g digestive-/Mariekeksejä
50 g sulatettua margariinia
Täyte:
2-2½ dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk (250 g) ricottajuustoa
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
4 liivatelehteä
Murskaa keksit tehosekottimella, n. puolet digestivejä ja puolet Marie-keksejä ( tai koko määrä toista). Sekoita sekaan sulatettu margariini. Painele n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vaahdota kerma ja sekoita ricottajuusto sekaan. Mausta sokerilla. Kuumenna sitruunan mehu, purista vedet liivatteista ja sekoita ne mehuun. Lisää mehu kerma-juustoseokseen. Kaada seos pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.
Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.
VADELMAKASTIKE
n. 4 dl pakastevadelmia
½ dl vettä
½ dl sokeria
Kuumenna vadelmat vesitilkassa ja sekoita sekaan sokeri, anna kiehua hiljalleen jonkun aikaa. Painele seos siivilän läpi, että saat vadelman siemenet pois. Anna jäähtyä.
Ystäväni Riitan vinkistä, olen nykyisin laittanut irtopohjavuoan pohjalle kaksi lomittain laitettua leivinpaperin palaa. Niiden avulla on helppo liu'uttaa kakku tarjoiluvadille ja paperi pois alta. Laitan myös reunoille paperisuikaleet ja sen jälkeen täytteet vuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti