keskiviikko 26. syyskuuta 2012

JUUSTOISET JAUHELIHAPIHVIT

Kiertoilmauunissa saa valmistettua sopivasti koko ruoan yhdellä kertaa, aivan mahtavaa. Päivän teema oli juusto, jota voisin syödä varmaan joka ruoan kanssa. Tänään tein jauhelihasta juustotäytteisiä pihvejä ja lisäksi kotimaisen version amerikkalaisesta juusto-makaronivuoasta. Lisänä suolakurkkuja ja tomaattiviipaleita.

JUUSTOMAKARONIVUOKA

300 g jotain pastaa
2 munaa
4-5 dl kermamaitoa
suolaa
valkopippuria
n. 2 dl juustoraastetta

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan (itse käytin tänään gnoccheja). Sekoita munat ja kermamaito. Lisää mausteet. Sekoita kypsän pastan joukkoon uunivuokaan munamaito ja reilusti juustoraastetta. Paista n. 190 C kiertoilmauunissa n. 30 min.

JUUSTOISET JAUHELIHAPIHVIT (4 kpl)

400 g paistijauhelihaa
1 muna
1 dl ruokakermaa
korppujauhoja
suolaa
maustepippuria
sinappia
paahdettua sipulirouhetta
juustoraastetta

Sekoita muna ja kerma keskenään. Lisää mausteet, sipulirouhe ja korppujauho, anna turvota hetken. Lisää jauheliha ja sekoita kevyesti sekaisin.
Jaa taikina kahdeksaan osaan. Taputtele pellille neljä matalaa pihvin alaosaa. Lisää jokaiselle kasa juustoraastetta. Laita jokaisen päälle toinen pihvi kanneksi. Paista n. 190 C kiertoilmauunissa n. 20 minuuttia alatasolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti