perjantai 7. joulukuuta 2018

PORKKANALETUT
 Kasvisruokana meillä oli tänään porkkanalettuja. Erilaiset kasvispihvit ovat helppoja tehdä itse, senkun raastaa juureksia ja paistaa pihveiksi. No, vähän muutakin, mutta periaatteessa näin. 
 Tällä kertaa esikiehautin porkkanoita jonkun aikaa, joka lyhentää samalla paistoaikaa, kun porkkanat ovat jo vähän kypsyneitä. Lisäksi tein perusperunamuusia ja vielä oli äitini tekemää puolukkahilloa. Täydellistä!
 Olisihan sitä voinut salaattiakin tehdä, mutta nämä perusmaut olivat jo itsessään niin kohdallaan, että kaikki vihreä jäi pois. Pari lettua jäi onneksi vielä huomiseksikin.

PORKKANALETUT

n. 5 reilun kokoista porkkanaa
2 kananmunaa
1 dl parmesan- tai pecorinoraastetta 
3 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
öljyä/voita paistamiseen

 Kuori porkkanat ja laita kiehumaan 10 minuutiksi.
 Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti rakenne rikki haarukalla. Lisää sekaan raastettu juusto. 
 Valuta vesi pois porkkanoista ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita munaseokseen. Lisää korppujauhot ja mausteet ja sekoita.
 Laita lettupannulle (tai tavalliselle paistinpannulle) öljyä tai voita tai niitten seosta ja paista ohuita lettuja muutama minuutti molemmin puolin keskilämmöllä.
Laita n. reilu ruokalusikallinen "taikinaa" pannulle ja paista.
Anna paistua keskilämmöllä kullankeltaiseksi.
Tarjoile samantien. 
Perunamuhennos valmistuu samalla, kun paistat lettuja ja puolukkahillo täydentää annoksen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti