sunnuntai 2. joulukuuta 2018

KOOKOS-KANAA
 Arkiruokana tällä kertaa kookos-kanaa. Tyttäreni kertoi tehneensä jotain vastaavaa vähän aikaa sitten ystävälleen ja tässä nyt sitten  oma versioni. Kookosmaito tekee ruoasta erityisen hyvää ja mausteet tietty myös. Kannattaa kokeilla!

 KOOKOS-KANAA NUUDELILLA

n. 400 g broilerin filesuikaleita
1 sipuli silputtuna
n. 100 g maissia
2 ananasrengasta
2 kerää täysjyvänuudelia
öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl garam masalaa
1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl currya
1/2-1 tl chilihiutaleita
400 g (1 prk) kookosmaitoa

 Paista broilerin suikaleet öljyssä isolla pannulla lähes kypsiksi. Lisää pannulle silputtu sipuli (ja ennen sitä vähän öljyä, jos tarpeen) ja kuullottele sipuleita boilerin kanssa.
 Lisää pannulle pakastemaissit ja ananakset pieniksi pilkottuina. Sekoita.
 Lisää kaikki mausteet ja sekoittele. Lisää sen jälkeen kookosmaito ja anna poreilla hiljakseen sen aikaa, kun keität nuudelit (tai riisit, jos mieluummin haluat). Maista kastiketta. Jos haluat tulisempaa, lisää vähän chiliä tai jos tiedät jo etukäteen, ettet välitä pienestäkään poltteesta, jätä chili kokonaan pois.
 Keitä nuudelia pakkauksen ohjeen mukaan n. 3-4 minuuttia, valuta ja kaada kastikkeen sekaan. Voit koristella korianterilla tai persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti