lauantai 15. joulukuuta 2018

KOKEILUSSA MURU-KAURAJAUHIS
 Erilaisia lihan korvikkeita tuntuu syntyvän koko ajan. Itse olen ihan peruslihansyöjä, mutta pidän kasvisruoistakin. Tai oikeastaan mistä vain ruoista.
 Käydessäni viikolla kaupassa, oli siellä maistatuksessa tätä kaurajauhista ja ilman maistamista, en olisi ehkä päätynyt ostamiseen. Mutta yllätyin, kuinka joku kasvistuote voikaan olla niin jauhelihan oloista. Siispä kotiin ja kokeiluun.
 Erilaisten tex-mex -ruokien ystävänä oli helppo lähteä muokkaamaan nachovuokaa kasvisversioksi. Aika täydestä olisi mennyt, mutta ehkä "kuivempi" ruoka olisi tuonut kaurajauhiksen ominaisuudet paremmin esiin. Nyt Koskenlaskijan Ruokacheddar (joka on suuri suosikkini muuten) sai murun muuttumaan vähän jauhomaiseksi. Mutta toisaalta niinhän jauhelihakin menee tässä ruoassa mössöksi. Rapeat nacholastut tuovat sitten sitä vastapainoa pehmeälle ruoalle. Maku oli taas ihan nappi!

NACHOVUOKA KAURAJAUHIKSESTA

1 pkt (225 g) Muru-kaurajauhista (vastaa n. 400 g jauhelihaa)
1 sipuli
1-2 kevätsipulin vartta
1/2 keltainen paprika
100 g maissia
1 pss Taco-mausteseosta
1 prk Koskenlaskijan Ruokacheddaria
100 g juustoraastetta (esim. Emmental)
nachoja tai tortillasipsejä
öljyä paistamiseen

 Silppua sipuli pieneksi ja kuutioi paprika. Viipaloi kevätsipuli. Kuullottele öljyssä sipulia ja paprikaa vähän aikaa, kunnes ne pehmenevät vähän. Lisää kevätsipuli ja sekoittele vähän aikaa. Kaada pois pannulta.
 Laita pannuun öljyä ja kaada kaurajauhis pannuun. Paista noin viisi minuuttia sekoitellen. Lisää kasvikset takaisin pannulle. Sekoita.
 Kaada päälle Tacomauste ja lisää n. 1- 1 1/2 dl vettä, sekoita.
 Laita laakeaan uunivuokaan ohuelti nachoja pohjalle ja kaada pannulta Muru-seos päälle. Kaada kaiken päälle tasaisesti purkillinen Ruokacheddaria ja ripottele päälle vielä juustoraastetta.
 Paista 200 C uunissa n. 15 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
Tarjoile raikkaan salaatin, rapeiden nacholastujen ja creme fraiche nokareen kanssa.
Vähistä aineksista syntyy herkullinen ruoka.
Uskomattomia keksintöjä liharuokien korvaajiksi.
Eikö ole täysin jauhelihan näköistä. Maistoin tätä maustamatonta versiota, kun olin paistanut sen rapeaksi. Hyvää, sekä maku että tuntuma!
Kaikki ainekset sekaisin ja sen jälkeen sekaan tacomauste. Tätä voisi syödä tällaisenaankin esim. tacokuorien täytteenä.
Herkullisen tuoksuinen vuoka pois uunista.
Tein lisäksi salaatin, jossa oli jäävuorisalaattia, granaattiomenan siemeniä ja mozzarellaa. Juustopäivä siis.
Lisäksi vielä ruoan päälle nokare creme fraichea ja salaatin kastikkeeksi balsamicoa. Nam!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti