lauantai 14. tammikuuta 2017

UUNIFETA - AAH!
 Jos olet fetajuuston ystävä, tämä vie "ystävyytesi" ihan uudelle tasolle. Tytär bongasi tämän reseptin K-ruokalehdestä ja päätimme siis kokeilla sitä samantien. Voisin sanoa, että tämän jälkeen ei tee mieli enää fetaa juuri muuten syödäkään. Ihan mielettömän herkullista ja mukavan pehmeää suussa. 
Söimme fetan edellisen päivän lämmitetyn ruoan kanssa ja oli ihan kuin olisi syönyt taas "uutta" ruokaa. Taidamme seuraavan kerran syödä fetasalaatinkin paistettuna 😊
HUNAJAPAAHDETTU UUNIFETA

1 pala (200g) fetaa (itse pidän Patros-fetasta)
1-2 tl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
n. 1 tl kuivattua timjamia

 Kuivaa fetajuuston pinta talouspaperilla ja laita juusto uunivuokaan. Sivele fetalle öljyä (me kierittelimme juuston molemmin puolin öljyssä) ja valuta pinnalle hunaja. Ripottele päälle timjamia.
 Paista 200 C uunissa noin 10 minuuttia. Paista vielä uunin ylätasolla grillivastuksien alla 2-3 min. kunnes juuston pinta saa vähän väriä.
Reilusti hunajaa fetan pinnalle.
Päälle vielä timjamia tuomaan ihanaa tuoksua ja makua.
Meillä ei juustoon juuri väriä tullut, mutta tästä kuvastakin näkee, että feta on ihanasti vähän pehmennyt. Vuoan pohjalta kannattaa lusikoida hunajaa vielä reilusti lautaselle fetan päälle.
Edellisen päivän glaseerattu possu ja juurekset täydentyivät loistavasti tällä hunajaisella fetalla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti