sunnuntai 15. tammikuuta 2017

KORVAPUUSTI + JUUSTOKAKKU
 Kun mies löytää netistä herkullisen kuuloisen reseptin, niin onhan sitä kokeiltava. Ja jos siinä vielä yhdistyy miehen lempileivonnainen korvapuusti ja oma suosikkini juustokakku, niin ihme olisi, jos makukaan ei olisi täydellinen. Makeaa -sivustolta on siis tämä resepti, jota noudatin melko tarkkaan. Pieniä tarkennuksia tein vielä ohjeeseen :) Pohja oisi voinut olla mielestäni vähän ohuempi eli ensi kerralla taidan jättää vähän keksimurua vähemmäksi.  Ja kakun jälkilämmön aikana ei kannata availla uunin luukkua, että kakku paistuu vielä jonkun aikaa. Minulla se jäi ehkä vähän liian pehmeäksi, että siitä olisi saanut leikattua paloja siististi.
 Maku oli täydellinen ja palat tuhtia tavaraa, joten kovin isoa palaa kerrallaan ei kannata yrittää ahnehtia. Mutta riittääpä vielä seuraavallekin kahvikerralle sitten palaset.


KORVAPUUSTI-JUUSTOKAKKU

Pohja
300 g Digestive-keksejä
150 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

 Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, sokeri ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille (painelu sujuu helpoiten suorareunaisella juomalasilla). Esipaista pohjaa 160°c:ssa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin Philadelphiaa)
150 g creme fraichea
1 rkl kardemummaa
1 tl vanilja-aromia
1½ dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
4 munaa

 Mittaa tuorejuusto kulhoon ja pehmitä sitä sekoittamalla hetki. Lisää creme fraiche, kardemumma, vanilja, sokeri ja maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen, sekoita taikina tasaiseksi aina ennen seuraavan munan lisäystä. Jätä täyte odottamaan ja valmista kastike. Täytteestä tulee aika löysää.

Kastike
50 g voita
1½ dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

 Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri ja kaneli. Kaada puolet juustotäytteestä pohjan päälle. Lusikoi päälle noin puolet kastikkeesta ja kuvioi pintaa veitsellä, jotta täyte ja kastike sekoittuvat hieman. Kaada päälle loput juustotäytteestä ja kastikkeesta. Kuvioi vielä veitsellä, jotta saat marmoroidun pinnan.

Paista kakkua 160°C:ssa 45 minuuttia. Laita uuniin varmuuden vuoksi reilun kokoinen leivinpaperi vuoan alle, koska vuoan ja pohjan välistä saattaa valua rasvaa uuniin, niinkuin itselläni kävi. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä tunniksi kypsymään jälkilämmöllä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

Yritä saada pohjasta mahdollisimman ohut. Alkuperäisessä ohjeessa oli neuvottu käyttämään esim. suorareunaista juomalasia, jolla saisi keksipohjan paineltua hyvin vuokaan. Itse käytin vain lusikkaa ja sormia.
Kaikki osat valmiina, enää vain kokoaminen ja paistaminen.
Uunista leviää ihana korvapuustien tuoksu kakun paistuessa.
Kun ottaa kakun pois uunista, on se vielä aika "tutisevaa", mutta kakku jähmettyy kyllä jäähtyessään ja oltuaan yön yli jääkaapissa.
Sen jälkeen pääseekin herkuttelemaan,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti