KINUSKISET OMAR-LEIVOKSET
Näin vähän aikaa sitten Ruususuu ja Huvikumpu -blogin reseptin ja kuvia Omar-leivoksista ja koska olen suuri kinuskin ystävä, laitoin reseptin odottelemaan toteutusaikaa. Viikonloppuna oli aikaa ja muistin jopa hankkia tarvittavat ainekset, joten keittiössä taas tapahtui. Pientä viilausta tein pohjan koostumukseen, mutta muuten mentiin alkuperäisellä ohjeella.
Nämä leivokset ovat jälleen kerran helppoja toteuttaa tarjottavaksi isommallekin joukolle ja maistuvat taivaallisilta! Pieniä paloja Omareita ja vähän valuvaa kinuskia juustokakun uumenissa - tarvitseeko sanoa enempää!
Koristeiksi voisi laittaa muutaman puolukan mintunlehtien kanssa, kuten alkuperäisessä reseptissä tai näitä Omar-ruusuja. Ne oli helppo tehdä kaulimalla karkki lasin avulla litteäksi ja kierittämällä ruusuksi.
OMAR-LEIVOKSET (n.25-30 kpl)
Pohja:
300 g digestive -keksejä
100 g voisulaa
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl Flora -vanilla vaahtoa
175 g maustamatonta tuorejuustoa
1 valkosuklaalevy
1 dl kinuskikastiketta täytteeseen ja loput kinuskikastikkeesta (n. 1 dl) kakun päälle kinuskiraitoihin
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä
2 tl sitruunamehua
1 Omar -karkkipussi (n. 15 kpl Omar-karkkeja täytteeseen ja loput tai muutama ruusuiksi leivosten päälle)
Päälle:
1 Omar -karkkipussi (n. 15 kpl Omar-karkkeja täytteeseen ja loput tai muutama ruusuiksi leivosten päälle)
Päälle:
mintunlehtiä (ja jäisiä puolukoita)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja vaniljakastike yhtä aikaa kunnon vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi noin 1 dl kinuskikastiketta vaahdon joukkoon ja sekoita.
Leikkaa veitsellä pieniksi kuutioiksi n. 15 kpl Omar -karkkia ja lisää vaahtoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa (reilu minuutti aina välillä sekoittaen) ja kaada nauhana seokseen.
Kuumenna vesi ja sitruunamehu ja lisää puristetut liivatteen sekaan. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet. Lisää lopuksi liivateseos vaahdon joukkoon hyvin samalla sekoittaen.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan keksipohjan päälle.
Kaada kinuskikastikkeella rauhallisesti viivoja kakun päälle ja vedä veitsellä raitojen päältä, niin että kastike valuu kakun sisään.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan keksipohjan päälle.
Kaada kinuskikastikkeella rauhallisesti viivoja kakun päälle ja vedä veitsellä raitojen päältä, niin että kastike valuu kakun sisään.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi (pari-kolme tuntia riittää).
Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele halutessasi Omar -ruusuilla, mintunlehdillä ja jäisillä puolukoilla.
Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele halutessasi Omar -ruusuilla, mintunlehdillä ja jäisillä puolukoilla.
Omarit antavat kakkuun ihanaa toffeemaisuutta.
Harvoin kakkuvuoat tai -pellit ovat sopivan kokoisia. Niinpä tälläkin kertaa taittelin leivinpaperista vähän pienemmän ja tuin sen parilla teräsmuotilla.
Kinuskiraidoituksesta tulee kaunis, kun vetelee veitsellä vastasuuntiin muutaman vedon.
Mintun- tai sitruunamelissan lehdet antavat maun lisäksi kauniin säväyksen ulkonäköön.
Leivokset on aseteltu avatuille, paperisille muffinssivuoille. Näitä voisi tarjota vaikka ystävän päivänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti