maanantai 16. tammikuuta 2017

LUUMUINEN LEVYKAKKU
 Pieni katsaus vielä joulunaikaan. Tarjoan yleensä töissä joulukahvit ja jotain pientä herkkua kahvin kanssa. Meillä oli melkein koko joulukuun kahvipöydässä suklaata, joten halusin tehdä jotain kevyen oloista, mutta kuitenkin jouluista.
 Tällainen levykakku  on helpoin ratkaisu silloin, kun pitää saada helpolla useammalle tarjottavaa. Näistä luumuleivoksista tuli kevyen oloisia ja leikkasin ne vaihteeksi suorakaiteen muotoiseksi ja kohtuullisen pieniksi, ettei kellekään tulisi ähkyä näistä. Suklaata nimittäin riitti edelleen pöydässä. 
LUUMUINEN LEVYKAKKU ELI PIENET LUUMULEIVOKSET

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 d perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
Täyte
4 liivatetta
2 dl kuohukermaa
400 g (2 prk) luumu-kanelirahkaa
3-5 rkl luumumarmeladia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Koristeluun
kermavaahtoa
nonparelleja

 Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi siten, että nostaessasi vatkaimet, jää vaahdon pintaan kuviot vähäksi aikaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele kaikki aineet varovasti sekaisin, ettet riko vaahdon kuplia.
 Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 C uunin keskitasolla n. 6-8 min.
 Ota pois uunista ja kumoa kakkulevy heti toisen leivinpaperin päälle, jonka olet päällystänyt sokerilla.
 Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa täyte. 

 Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sekaan rahkat, marmeladi ja sokerit. Kuumenna vesi, purista liivatteet ja sekoita ne veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkavaahtoon.

 Laita kakkulevy reunalliseen vuokaan, johon olet laittanut leivinpaperin siten, että saat nostettua sen reunat ylös pari senttiä korkeammalle kuin kakkulevy.
 Kaada rahkatäyte levyn päälle ja laita se jääkaappiin jähmettymään yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi.
 Leikkaa jähmettynyt levy leivospaloiksi ja koristele leivokset kermavaahdolla ja nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti