torstai 1. toukokuuta 2014

VAPPUBRUNSSILLA KOTONA
 Kun asuu kaukana Helsingin keskustasta, bussien ulottumattomuuksissa, ei tule enää mieleenkään lähteä vappuaamun piknikille Ullanlinnan mäelle. Jo vuosia parempi/helpompi/mukavampi vaihtoehto on ollut panostaa vappuaamun brunssiin kotona. Tosin illallakin herkuteltiin, kun katettiin tapaksia pöytään, mutta niistä myöhemmin.
Tällä kertaa meillä oli tarjolla:
croissantteja
munanpuolikkaita ja tomaattisilliä
suolakurkkuja
tomaatteja ja tuoretta kurkkua
peruna-pekonitortilla
Juomina:
kahvi
tuoremehu
cava

PERUNA-PEKONITORTILLA

4 pekonisiivua
n. 5 keitettyä perunaa (pienehköjä)
3-4 kananmunaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl vettä
silputtua ruohosipulia

Paista pekonit rapeiksi ja laita talouspaperin päälle valumaan sen jälkeen vähäksi aikaa. Viipaloi keitetyt perunat. Sekoita munien rakenne rikki, lisää pari ruokalusikallista vettä sekä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Paista perunoita öljyssä tai rasvassa pannulla vähän aikaa, että sipulit pehmenevät ja perunat saavat vähän väriä. Murskaa paistetut pekonit pieneksi silpuksi ja ripottele perunoitten päälle. Kaada suolalla ja pippurilla maustettu munaseos perunoitten päälle ja sekoittele vähän, että munakasseos hyytyy pikkuhiljaa tasaisesti. Laita kansi päälle, niin se auttaa hyytymistä. Valuta munakas pannulta, kun pinta on melkein hyytynyt isolle lautaselle tai paistinpannun kannelle. Käännä pannu munakkaan päälle ja käännä oikeinpäin niin, että munakkaan kypsä puoli on nyt  ylöspäin. Laita kansi päälle ja anna hyytyä pohjasta pienellä lämmöllä vielä hetken.


Tyttäremme teki meitä ilahduttamaan vapuksi ilmapalloeläimiä. Siinä ne vartioivat vappuaamun kuohuviiniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti