HALTIOITUMASSA HALTIJOISTA
"Luottamus elämää kantavaan hyvään" -haltija sai kotinsa ystäväni ja kollegani Pia-Marjutin kodista.
Olipa hieno eilinen päivä! Koska olet käynyt jossain paikassa, jossa tunnelma on kuin satukirjaan astuisi? Jossa vastaanotto on kaikille yhtä lämmin ja hyväksyvä ja jossa tuntuu siltä että kaikki onnistuu.
Sellaiseen positiiviseen energiaan voi kietoutua pari kertaa vuodessa Vantaalla, Tuija Leinosen mahtavassa Haltijapuodissa.
Haltijoiden ystävien hemmottelupäivä eli
HALTIJAPUOTI
haltijoiden synnyinkodissa
haltijaemo ja nukketaiteilija Tuija Leinosen
luona Siriuksenkujalla, Vantaalla....
Koti täynnä haltijoita ...pienen pienistä suuren suuriin. Vuoden ihmeellisimmät haltijat esillä.....
Piha täyttyy esiintyjistä.....Runoja, laulua, joogaa, musiikkia.
Pihamaalla myös herkuttelua ja iloista yhdessäoloa.
Tuijan ympärille on keräytynyt sekalainen kokoelma erilaisia taiteilijoita, jotka tulevat itse tarjoutuen esiintymään pihamaalle. Eilenkin heidän esityksistään sai nauttia mahtavassa auringonpaisteessa, välillä viilentyen raparperimehulla ja pienillä herkkupaloilla, joita isäntäpari oli koonnut pihan pöytään.
Itse pääsin myös osalliseksi tarjoilupuolesta ja nautin suunnattomasti, kun hymyilevät ihmiset täyttivät pihapiirin.
Tein tarjolle norjalaista näkkäriä (resepti täältä), lohiriisipiirakkaa ja marmoroituja suolapähkinäbrownieseja. Browniet ovat helppoja tarjoiluja kevään isompiinkin juhliin.
HALTIJAPUOTI
haltijoiden synnyinkodissa
haltijaemo ja nukketaiteilija Tuija Leinosen
luona Siriuksenkujalla, Vantaalla....
Koti täynnä haltijoita ...pienen pienistä suuren suuriin. Vuoden ihmeellisimmät haltijat esillä.....
Piha täyttyy esiintyjistä.....Runoja, laulua, joogaa, musiikkia.
Pihamaalla myös herkuttelua ja iloista yhdessäoloa.
Tuijan ympärille on keräytynyt sekalainen kokoelma erilaisia taiteilijoita, jotka tulevat itse tarjoutuen esiintymään pihamaalle. Eilenkin heidän esityksistään sai nauttia mahtavassa auringonpaisteessa, välillä viilentyen raparperimehulla ja pienillä herkkupaloilla, joita isäntäpari oli koonnut pihan pöytään.
Itse pääsin myös osalliseksi tarjoilupuolesta ja nautin suunnattomasti, kun hymyilevät ihmiset täyttivät pihapiirin.
Tein tarjolle norjalaista näkkäriä (resepti täältä), lohiriisipiirakkaa ja marmoroituja suolapähkinäbrownieseja. Browniet ovat helppoja tarjoiluja kevään isompiinkin juhliin.
MARMOROIDUT SUOLAPÄHKINÄ-BROWNIET (n. 60 palaa)
300 g margariinia
400 g tummaa suklaata (minulla oli n. 55% kaakaopitoisuus)
8 kananmunaa
5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
Tuorejuustoseos
400 g tuorejuustoa (käytin 200 g maustamatonta ja 175 g vaniljatuorejuustoa)
2 kananmuna
1½ dl sokeria
300 g margariinia
400 g tummaa suklaata (minulla oli n. 55% kaakaopitoisuus)
8 kananmunaa
5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
Tuorejuustoseos
400 g tuorejuustoa (käytin 200 g maustamatonta ja 175 g vaniljatuorejuustoa)
2 kananmuna
1½ dl sokeria
2 dl suolapähkinöitä
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja suklaaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, isolle uunipellille. Tasoita piirakan pinta. Ripottele päälle suolapähkinät ja painele vähän taikinan sisään.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseosta kasoiksi päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat marmorikuvioita pinnalle.
Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja tarjoilua.
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja suklaaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, isolle uunipellille. Tasoita piirakan pinta. Ripottele päälle suolapähkinät ja painele vähän taikinan sisään.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseosta kasoiksi päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat marmorikuvioita pinnalle.
Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja tarjoilua.
Haltijapuodin iloinen isäntä Timo toivotti kaikki tervetulleeksi.
Upea joogaopettaja Jutta Niala toi pihaan pysäyttävän esityksensä Hiljaisuuden voima, joka kosketti meitä katsojia erityisesti. Lukuisia muita esityksiä en ehtinyt taltioimaan, mutta kaikkea mahdollista ruonoista musiikkiin oli tarjolla.
Sari Harju on tehnyt yhdessä Tuijan kanssa upeat Haltijakortit, joissa on unenomaisia tulkintoja haltijoista.
Tunnelmapaloja Tuijan Haltijapuodista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti