torstai 8. toukokuuta 2014

NOPEA PORKKANA-PARMESAN-LEIPÄ
 Leipä lopussa ja iltapalalle pitäisi saada jotain syötävää. Hiivalla kohotettu taikina ei tule kyseeseen, koska taikinan nouseminen kestää liian kauan. Siis leivinjauhetta. Jotain terveellistä, siis porkkanaa. Ja vaikka mitä kaikkea muutakin. Tulipa hauska ja erilainen ja hyvänmakuinen ja "kannattaa-kokeilla" -leipä! Leivän pinta on rapea ja sisus mehevä ja purutuntumaakin on mukavasti. Tästä ei tosin kovin isoa leipää tule, joten jos teillä on kovia syömäreitä, kannattaa suosiolla tuplata määrä ja tehdä kaksi leipää.
PORKKANA-PARMESAN-LEIPÄ

2 dl 3-viljan täysjyväjauhoja (tai sämpyläjauhoja tai jotain...)
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
n. 60 g parmesan-juustoa raastettuna
n. 1-2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
n. 2 rkl silputtua ruohosipulia 
1 rkl kurpitsansiemeniä
2 isoa kananmunaa
½ dl maitoa

Lämmitä uuni 190 C. Voitele leivinpaperi öljyllä ja laita se uunipellille.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, parmesan- ja porkkanaraasteet, ruohosipulisilppu sekä kurpitsansiemenet keskenään. Vatkaa munat ja maito eri kulhossa ja lisää jauhoseokseen. Sekoita hyvin ja muotoile tahmeaksi palloksi. Muotoile jauhojen avulla limpun malliseksi leivinpaperille.
Paista leipää n. 45 min, kunnes pohja kuulostaa koputettaessa ontolta. Laita puolen tunnin jälkeen leivän päälle folio, jos pinta tummuu liikaa.
Anna leivän jäähtyä kymmenisen minuuttia ritilällä ennen viipalointia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas hyvältä! Porkkanalla saa leipiin mukavaa rakennetta ja parmesan tuo varmasti hyvän maun. Tälläiset helpot ohjeet on aina tervetulleita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tämähän on tosin sellainen heti syötävä, kun on leivinjauheella kohotettu, mutta toisaalta juuri sopivan kokoinen yhdeksi iltapalaksi muutamalle :)

      Poista