perjantai 2. toukokuuta 2014

TAPAKSIA WAPPUNA
 Kivaa, kun on erilaisia juhlia pitkin kevättä, jolloin voi panostaa vähän erilailla ruokailuihin. Pitkään mietin, että mitä kokkailisi tulevana vappuna, mutta lamppu ei vaan syttynyt. Vielä ruokakaupassakin olo oli sellainen, että napataan mukaan vähän tätä ja tuota ja katsotaan sitten kotona, mitä niistä syntyy.
Jossain vaiheessa sitten joku sanoi taikasanan: perunasalaatti, joten siitä se ajatus sitten lähti. Nuoriso lähti kylille, joten pöytään istahti kaksi aikuista. Siispä lastattiin pöytä täyteen tapaksia, joita voi sitten napostella pitkin iltaa. Siinä syödessä mietin, että tällaisia kattauksia voisi hyvinkin tehdä viikonloppuisin, kun istutaan iltaa kaikessa rauhassa kotona, katsotaan ehkä telkkaria ja vaan ollaan. Kyllä syöminen on mukavaa!
Tarjolla oli:
savulohilevitettä ja saaristolaisruisnappeja
paahtopaistia
minisalamimakkaroita
mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja
suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa
yrttimarinoituja valkosipulinkynsiä
mustia kalamata-oliiveja
juomana punaviiniä

PAAHTOPAISTI

naudan paahtopaistia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Ota liha huoneen lämpöön n. tuntia ennen paistamista.
Paista lihaa uunivuoassa 125 C kunnes lihan sisälämpö on 55 C.
Ota liha uunista, suolaa ja pippuroi se joka puolelta ja kääri folioon vetäytymään noin vartiksi.
Leikkaa lihasta joko lämpimänä tai kylmänä ohuita viipaleita.
Meillä oli tällä kertaa tosi pieni ja "laihanlainen" paistipala ja se oli uunissa noin tunnin ilman paistomittaria ja hyvää tuli. Halusin siitä nimittäin vähän kypsempää, mutten kuivaa.


SAVULOHILEVITE


n. 400 g lämminsavulohta
½ suippopaprika
n. ½ dl silputtua ruohosipulia
1 rasia (200 g) savulohi-piparjuurituorejuustoa
2-3 rkl ruokakermaa
ripaus suolaa
valkopippuria


Perkaa ja pilko pieneksi savulohi. Kuutioi pieneksi suippopaprika. laita kulhoon lohi ja silputut paprikat ja ruohosipulit. Sekoita. Lisää tuorejuusto ja mausteet. Notkista tarvittaessa vähän kermalla.
Tarjoa esim. rukiisten, vähän makeitten saaristolaisnappien kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti