sunnuntai 8. joulukuuta 2013

UUNIPERUNAT
 Itsenäisyyspäivän iltana teimme tyttäreni kanssa uuniperunoita ruoaksi. Kiva ruoka, jonka herkullisuus on täytteissä. Tällä kerralla teimme kaksi eri täytettä, joista toinen sisälsi savukalaa ja toinen purjoa. Kalatäytettä tehtiin reilusti enemmän ja purjoa pienempi annos. Perunalajikkeen tulee olla jauhoinen ja käytetyin onkin varmaan punakuorinen Rosamunda. Ja sitten vain hommiin!
 
UUNIPERUNAT
 
1-2 perunaa (Rosamunda) / ruokailija
 
Pistele haarukalla perunoihin reikiä ja kääri ne folioon jokainen erikseen. Folio estää perunoitten kuivumisen eli niiden voi antaa olla uunissa vähän pidempäänkin. Paista 200 C uunissa reilun tunnin ajan. 
 SAVUKALATÄYTE

n. 400 g lämminsavulohta
2 dl kevytsmetanaa
200 g savulohituorejuustoa
½ sitruunan mehu
ruohosipulia
suolaa
valkopippuria

Perkaa ja silppua savustettu lohi pieneksi (meillä oli kirjolohta). Notkista tuorejuusto ja sekoita smetana siihen. Kevytsmetana on aika juoksevaa, joten sen saa sekoitettua hyvin juuston joukkoon. Purista sekaan sitruunanmehu ja silppua ruohosipulia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää kalasilppu ja maista.

PURJOTÄYTE

n. 10 cm pala purjoa
ruohosipulia
reilu desi kevytsmetanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
pippuria

Pilko purjo ja ruohosipuli pieneksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen smetana. Mausta.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti