tiistai 3. joulukuuta 2013

TACOPASTEIJAT
 Uudessa joulukuun Yhteishyvä-lehdessä oli taas aika monta kokeilemisen arvoista reseptiä. Ensimmäisenä piti ottaa testiin Tacopasteijat, kun halusin jotain uutta suolaista kahvipöytään vieraita varten. Pientä muokkausta tietenkin niin kuin yleensäkin tuli taas tehtyä.
Välillä vähän hirvittää, kun aina olen testailemassa kaikenlaisia uutuuksia juuri silloin, kun on tulossa vieraita. Mitä, jos kaikki epäonnistuu. Tai ei maistukaan hyvälle. Tai jotain.
Kaikesta epäröinnistä huolimatta näistä pasteijoista tuli oikein hyviä. Taikina tosin oli aika rasvaisen oloinen, mutta niin kai rahka-voitaikinan kuuluu ollakin!

TACOPASTEIJAT

4 dl vehnäjauhoja
250 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
1 prk (250 g) maitorahkaa

Täyte
3/4 dl "raakaa" riisiä (puuroriisiä)
250 g jauhelihaa
1 sipuli
½-1 tl suolaa
3 rkl taco-kastiketta
½ tl chilijauhetta
½ suippopaprika
100 g maustettua tuorejuustoa (esim. taco)

Voiteluun
1 kananmuna

Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
Keitä riisi kypsäksi (n. 20 min). Ruskista jauheliha. Lisää sekaan silputtu sipuli ja pieneksi pilkottu paprika. Kuullota vähän aikaa ja lisää mausteet. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita sekaan. Ota pois liedeltä ja sekoita yhteen keitetyn riisin kanssa. Anna jäähtyä vähän aikaa.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla esim. lasilla (halk. n. 10 cm) kiekkoja. Nosta kiekon keskelle lusikallinen täytettä. Taita taikinareunat kolmesta kohtaa täytteen päälle ja nipistä kiinni kolmion muotoiseksi nyytiksi. Voitele munalla. Paista 225 C uunissa n. 10-12 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti