maanantai 9. joulukuuta 2013

AURA-PUNAJUURIKEITTO
 Pääsiäisen aikaan tein ensimmäistä kertaa punajuuresta keittoa ja tykästyin kovasti sen makuun. Bloggaamisen huono puoli on se, että unohtaa hyvätkin ruoat, kun aina kokeilee jotain uutta. No, nyt joulun alla meillä on tehty taas punajuuri-Aura-laatikoita urakalla (ja syöty myös) ja siksi muistui mieleen myös keitto.
Oikeastaan tyttäreni osti smetanaa pari purkillista ja mietimme, että mikä sosekeitto sopisi sen kanssa syötäväksi! Joten näitten ajatusten voimin lähdin kehittelemään tätä keittoa.
 
AURA-PUNAJUURIKEITTO
 
n. 500 g punajuuria
1 iso jauhoinen peruna
1 iso porkkana
1 iso punasipuli
8 dl kasvislientä (vesi + kasvisliemikuutio)
1 tl suolaa
1 dl ruokakermaa
Aurajuustoa maun mukaan
 
Kuori ja pilko juurekset pienehköiksi paloiksi. Keitä kasvisliemessä juurekset pehmeiksi (n. 40 minuuttia). Lisää suolaa, kerma ja murustettu Aurajuusto. Sekoita sauvasekoittajalla sileäksi ja kuohkeaksi. Tarjoile smetanan ja hyvän leivän kanssa.

 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti