torstai 19. joulukuuta 2013

JOULUN MAUSTEKAKKU
 Tontun touhut jatkuivat tänään kakkujen paistamisella. Joulun taateli- tai maustekakut ovat niin ihania tuliaisia ja nopeita tehdä, että niitä tulee tehtyä joka joulu. Usein miten olen tehnyt taatelikakkuja, mutta nyt tuli vastaan Herkkuhovin blogin herkulliselta vaikuttava maustekakku, joten sitä oli kokeiltava. Sitä oli tehnyt myös Kääpiölinnan köökin Anu, joka kehui sitä kovasti, joten tähän päädyin.
Minulla on pari pientä kuivakakkuvuokaa ja tästä taikinasta tuli kakkuja kahteen vuokaan ja lisäksi laitoin pieneen Arctican kulhoon vielä lopun taikinan, josta saatiin  kotiin maistiaskakkunen.
Ja ajatelkaa, miten hieno keksintö on sellofaani! Lahja kuin lahja on todella näyttävä, kun sen paketoi runsaaseen sellofaaniin ja sitoo kauniisti.
JOULUN MAUSTEKAKKU
 
450g fariinisokeria
300g vehnäjauhoja
2tl kanelia
2tl inkivääriä
2tl kardemummaa
1tl neilikkaa
1tl soodaa
0,25tl suolaa
2dl piimää
2 kananmunaa
100g voisulaa

Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään, käsin saat parhaiten. Lisää joukkoon piimä, munat ja voisula. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun suureen kahvikakkuvuokaan. Itselläni ei ollut piimää, mutta kermaviili kävi hyvin tähänkin tarkoitukseen.
 
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Kakku säilyy hyvin ja paranee vanhetessaan.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti