ITSENÄISYYSPÄIVÄN MUSTIKKAPIIRAKKA
Itsenäisyyspäivän päiväkahviaikaan piti tällä kerralla miettiä jotain herkullista... kakkua... ei ... piirakkaa... todella isänmaallista, siis mustikkaa... Ehdin torstaina katsella aamulla Huomenta Suomi -ohjelmaa ja siellä tätä tehtiin ja tarjoiltiin jäätelön kanssa. Vähän tuunailtuna ja erilaisella "kastikkeella" meillä kahvipöydässä.
MUSTIKKAPIIRAKKA
200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g mustikoita
2 dl kermaviiliä
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat ja vatkaa reippaasti. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon ja sekoita taikinaksi. Taputtele jauhojen avulla piirakkavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun isoon irtopohjavuokaan ja reunoille.
Lisää mustikoiden sekaan pari teelusikallista perunajauhoja ja ruokalusikallinen sokeria ja kaada taikinan päälle. Lopuksi levitä kermaviili mustikoiden päälle.
Paista 200 C uunissa noin 30-40 minuuttia.
VANILJA-MASCARPONEVAAHTO
1 dl Flora vanillaa
1 dl mascarponea
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota Flora vanilla ja lisää sekaan muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa mustikkapiirakan kanssa.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat ja vatkaa reippaasti. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon ja sekoita taikinaksi. Taputtele jauhojen avulla piirakkavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun isoon irtopohjavuokaan ja reunoille.
Lisää mustikoiden sekaan pari teelusikallista perunajauhoja ja ruokalusikallinen sokeria ja kaada taikinan päälle. Lopuksi levitä kermaviili mustikoiden päälle.
Paista 200 C uunissa noin 30-40 minuuttia.
VANILJA-MASCARPONEVAAHTO
1 dl Flora vanillaa
1 dl mascarponea
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota Flora vanilla ja lisää sekaan muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa mustikkapiirakan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti