keskiviikko 29. elokuuta 2012


OMENOITA, OMENOITA, NOITA OMENOITA!


Olen muutaman päivän ajan kaupitellut runsasta omenasatoani kaikille halukkaille. Tänäänkin ystäväni Eija kävi hakemassa sekä Valkeita kuulaita syötäväksi että Paasikiven talviomenoita leivontaan ja säilöntään. Töihin sain vietyä myös pari pussillista omenoita, mutta niitä riittää ja riittää. No, ei auta muu kuin viettää aikaa keittiössä ja keksiä kaikenlaisia leipomuksia. Tänään syntyi kuitenkin zumba-tunnin jälkeen nopea iltaherkku:

KAURAOMENAPAISTOS

100 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
kanelia
talviomenoita

Kuori ja pilko reilu kerros omenoita uunivuoan pohjalle, ripottele päälle kanelia. Sulata margariini kattilassa, lisää sekaan kaurahiutaleet ja sokeri. Sekoita. Levitä kauraseos omenoiden päälle. Paista uunissa 200 C n. 20-30 min, kunnes paistos vähän ruskistuu. Tarjoa vaniljajäätelön, Flora vanillan tai maidon kanssa. Maistuu myös kylmänä, jos sitä sattuu jäämään.

1 kommentti:

  1. Oikein odotan että päästään nauttimaan vuoden ensimmäisestä omanpaistoksesta. Ihanaa sesonkiruokaa.

    VastaaPoista