Juhannusruokia ... ja vähän muitakin
Juhannuspäivän sade siirsi grillauksen sisäruokailuun ... Perinteinen tomaatti-mozzarellasalaatti hyvällä oliiviöljyllä, mustapippurilla ja basilikalla maustettuna on kaikkien suosikki!
Hyvät naudan ulkofilepihvit kermakastikkeella, uusilla perunoilla ja täytetyillä herkkusienillä maistuivat salaatin kanssa, nam!
Ennen juhannusta ehdin testaamaan K-kaupan reseptejä joka lähtöön. Omassa savustimessa savutettu lohi sai seurakseen pinaattimuhennoksen, josta kyllä tuli enemmänkin kastike kuin muhennos :) Uusien perunoiden ja kananmunien kanssa erittäin hyvä yhdistelmä. Lisänä cantaloupe-aura-saksanpähkinäsalaattia.
Pinaattimuhennos
1 ps (150 g) pakastepinaattia
1 rkl voita
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
2 tl vehnäjauhoja
2 tl sitruunanmehua
ripaus mustapippuria, suolaa ja sokeria
Jälkiruokana
Mansikka-nektariiniherkku
n. 5dl mansikoita
1-2 nektariinia
1 rkl sitruunamelissaa tai minttua hienonnettuna
Kastike:
1 prk (200g) turkkilaista jugurttia
n. 3/4 dl kinuskikastiketta
Kolmas ateriakokonaisuus tehtiin possun ulkofilepihvien ympärille: paistettujen ja vähän aikaa uunissa hautuneitten pihvien kanssa tarjosin ruohosipulikastiketta:
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
1 pkt (100g) ruohosipulituorejuustoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ruohosipulia hienonnettuna
Kuumenna ruokakerma kattilassa. Lisää paloiteltu juusto ja keitä kunnes juusto on sulanut. Mausta ja lisää ruohosipulit.
Lisänä lohkoperunoita (uunissa pestyinä, lohkottuina kuorien kera 200 C n. 30 min)ja
Tomaatti-nektariinisalsa
3-4 nektariinia
2 isoa tomaattia
1 punasipuli (tai tavallinen)
1 mieto pun chilipalko
1 dl persiljaa hienonnetuna
1-2 limettiä (3rkl mehua)
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
Kuutioi nektariinit ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli (ja halutessasi kuullota) sekä halkaistu chili, josta poistettu siemenet. Purista limetistä mehu ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita kastike salsan joukkoon ja nosta viileään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti