KESÄN RUOKAMUISTOJA
perjantai 30. heinäkuuta 2021
sunnuntai 4. huhtikuuta 2021
RISOTTO VERDE

lauantai 3. huhtikuuta 2021
KUKKARUUKKULEIVOS
eli pientä huijausta
sunnuntai 28. helmikuuta 2021
KANA-KUKKAKAALI-CURRY
Kurkistus jääkaappiin sunnuntaina oli tämän curryn inspiraationa. Aina tasaisin välein tai ainakin muutaman kerran viikossa yritän vähentää hiilareita. Eihän tässä mitään keto-tilaa olla hakemassa, vaan ihan vaan omaa hyvää oloa. Huomaan, että kun vähennän hiilareita, vähenee myös turvotus ja ähky olo. Ja sitä paitsi rakastan tällaista makumaailmaa, joka on häivähdys Intiaa, kurkistus Thaimaata ja sekoitus kaikkea itäiseen ilmansuuntaan viittaavaa. Joten kun samaan aikaan on miehelle tulossa uunissa Suomi-tunnelmissa Karjalan paistia, on meikäläisellä päiväunissa kaukomaat! Jokaiselle jotakin!
KANA-KUKKAKAALI-CURRY
2 vslkosipulinkynttä
keskiviikko 17. helmikuuta 2021
ROADTRIP TULEVAISUUTEEN
- VOIKO TÄTÄ SYÖDÄ?
Kun ihminen on vähän yllytyshullu ja sanoo kaikkeen "kyllä", voi löytää itsensä vaikka keskeltä tv-ohjelman kuvauksia ja maistelemassa...niin, mitä!
Kerronpa siis yhdestä kauniista kesäpäivästä, jolloin olin saanut kutsun tv-ohjelman kuvauksiin. Sisareni vinkistä, hain ja pääsin mukaan. Hakuehtoina oli ainoastaan se, että pitää ruoasta yleensä ja on valmis maistelemaan. Kuvaukset järjestettiin Helsingissä, Teurastamon alueella, jonne siis suuntasin eräänä arkipäivänä töiden jälkeen. En ole aiemmin ollut missään vastaavassa, joten vähän jännitti.
Olin hyvissä ajoin paikalla muutaman muun kanssa ja parin lomakkeen täytön jälkeen istuskeltiin odottamaan. Joku kysäisi minulta, että missä olet ollut aikaisemmin ja minä siihen miettimään, että...töissä. No, kysyjä tarkoitti, että missä ohjelmassa, mutta enhän minä missään ollut ollut aiemmin. Kävi ilmi, että kaikki muut siihen aikaan paikalla olevat olivat konkareita ohjelma-avustajina. Jaahas. Ajattelin kuitenkin, että rohkea rokan syö ja kun ei kerran ollut mitään erityisvaatimuksia, niin kai tästä nyt sitten selvitään. Aurinko paistoi ja tuuli pörrötti hiuksia. Minuutit kuluivat. Odottelua. Joko kohta. Ja sitten paikalle tuli selvästi joku ohjaajan näköinen mies lehtiö kädessä ja kuulokkeet kaulalla.Tässä vielä tarkemmin tulevasta ohjelmasarjasta:
Kansainvälisen levityksen saava Voiko tätä syödä? esitetään 2.3. alkaen TV2:ssa klo 21, ja julkaistaan samana päivänä kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Tässä juttu sarjasta ja siinä myös sarjan traileri! Ja tästä linkistä löydät sarjan 2.3. alkaen.
Sarjassa on viisi jaksoa, jotka käsittelevät lempiruokien tulevaisuutta. Ruokaa pitäisi tuottaa 70% enemmän vuoteen 2050 mennessä. Miten tämä on mahdollista ja tarkoittaako se, että meidän pitää luopua herkuistamme? Entä mitä saamme tilalle? Sarjassa testataan mm. lihaa laboratoriosta; “verta” vuotavaa kasvispihviä; maailman ensimmäistä geenimuunneltua eläintä, joka on hyväksytty ihmisravinnoksi; hyönteisiä; ruokaa ilmasta; munaa ilman kanaa ja jopa olutta pissasta - astronauttien innoittamana!
Jaksot ovat:
1. liha/hampurilaiset: Mistä pihvi pihvin tilalle?
2. kala/sushi: Mistä sushia tulevaisuudessa?
3. kana ja kasvis/nugetit: Tarvitaanko eläintä?
4. hyönteiset/lihapullat: Sorry to bug you….
5. vesi/olut: Olutta virtsasta, ruokaa ilmasta