sunnuntai 28. helmikuuta 2021

 KANA-KUKKAKAALI-CURRY

 Kurkistus jääkaappiin sunnuntaina oli tämän curryn inspiraationa. Aina tasaisin välein tai ainakin muutaman kerran viikossa yritän vähentää hiilareita. Eihän tässä mitään keto-tilaa olla hakemassa, vaan ihan vaan omaa hyvää oloa. Huomaan, että kun vähennän hiilareita, vähenee myös turvotus ja ähky olo.  Ja sitä paitsi rakastan tällaista makumaailmaa, joka on häivähdys Intiaa, kurkistus Thaimaata ja sekoitus kaikkea itäiseen ilmansuuntaan viittaavaa. Joten kun samaan aikaan on miehelle tulossa uunissa Suomi-tunnelmissa Karjalan paistia, on meikäläisellä päiväunissa kaukomaat! Jokaiselle jotakin!


KANA-KUKKAKAALI-CURRY

1 iso sipuli
2 vslkosipulinkynttä
parin sentin pala inkivääriä
n. 400 g broilerin suikaleita
1 kukkakaali 
öljyä
1 tl Panang-currytahnaa
1 tl garam masalaa
1/tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl chilihiutaleita
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
400 g tomaattimurskaa
400 g kookoskermaa
kourallinen suolapähkinöitä

 Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuori ja raasta tai pilko inkivääri. Paloittele kukkakaali pieneksi.
Kuullota öljyssä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä vähän aikaa. Lisää pannulle currytahna, garam masala, jeera ja chilihiutaleet. Sekoittele ja anna makujen irrota.
 Kaada seos noin parilitraiseen kattilaan. Paista kanasuikaleet melkein kypsiksi ja lisää kattilaan. Kuullottele kukkakaaleja myös öljyssä vähän aikaa pannulla ja kumoa kattilaan. Kaada kaiken päälle tomaattimurska ja kookoskerma.Sekoita ja anna poreilla hiljakseen 15-20 minuuttia. Kukkakaaliin saa jäädä purutuntumaa. 
 Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Rouhi vähän mustapippuria sekaan ja lisää kourallinen suolapähkinöitä. Voit silputa päälle persiljaa tai korianteria halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti