KESÄN RUOKAMUISTOJA
Postaukset ovat tämän kesän osalta jääneet olemattomiin. Kesä on ollut kuuma, ihana, täynnä erilaisia menoja ja oloja. Ruokaa on tullut tehtyä ja nautittua myös valmiitten pöytien antimista. Tässä pieni kuvakavalkadi joistain tallenteista.
Ensimmäisenä tietysti tuo mansikkakakku, joka aina toteutetaan kulloisenkin fiiliksen mukaan. Tässä vaniljarahka-kerma-versiona. Perusmakuja, mutta aah! niin hyviä!
Alkukesän tai loppukevään ehdoton suosikkini; risotto chilijättiravunpyrstöillä. Yksinkertaista, mutta mahtavat maut!
Pitkin kesää on tullut nautittua aamiaisia ulkona terassilla.Vakiona purkkicroissantit, juustoraastetta sisälle ja uuniin. Vastapaistettuina ihan parhaita!
Ennen lomia ehdimme työkavereitten kanssa kokouspäivän päätteeksi piknikille Pyhän Laurin kirkon viereen nurmikolle ja retkieväät tilattiin Kahvitupa Laurentiuksesta , josta saa aivan mahtavaa Iltalialaista ruokaa. Vahva suositus!
Grillatut halloumi ja nektariini ovat salaattien helppoa herkkua. Joko sellaisenaan tai grillatun ruoan lisukkeena.
Vapun tienoolla herkuteltiin tapaksilla. Pöydän kokoonpano vaihtelee kauden mukaan, mutta mikä sen kivempaa, kuin istua ja napostella pitkään.
Olen ihastunut Pentikin kuoseihin - sekä kankaissa että serveteissä!
Tämä kesä on ollut kunnon grillikesä! Ja uutuutena ja suosikeiksi nousseina pekoniin käärityt, sulatejuustolla täytetyt Pimientokset eli grillipaprikat. Niistä oma postauksensa myöhemmin.
Mökillä ollaan ehditty myös herkuttelemaan ja kokoontumaan pitkästä aikaa pienen lähisukumme kesken. Grilliruokien lisäksi kalat kuuluvat kesään!
Ystävän kanssa istuttiin myös iltaa meidän pihalla ja nautittiin kuohuvan kera kaikkia pikkuherkkuja.
Kesän yksi retki suuntautui Punkaharjulle ystäväni kanssa. Saimin hotellilla syötiin mahtavia villiyrttien maustamia ruokia.
Tässä päivän siikaa. Annos on kaunis kuin koru!
Ja piiiiitkästä aikaa lähdimme myös reissuun suuntana Kypros.
Tässä pientä teatteria alkupaloissa, kun hiilihappojääsavun kera pöytään tuotiin alkupalat!
Kauniisti aseteltu ja koristeltu ruoka tuo veden kielelle!
Eilen illalla kävin keräämässä pihalta karviaisia, kun teki mieli napostella jotain.
Luonnon omat superfoodit täytyy taas kerätä talteen talvea varten.
Lomaakin on jäljellä viikko, joten ehkä tässä maltan kirjoitella tännekin ihan reseptejä.
Nautitaan siis vielä tästä upeasta kesästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti