sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

RISOTTO VERDE

Pääsiäisenä tulee kokkailtua kaikenlaista; niitä ruokia, jotka kuuluvat perinteisiin sekä jotain uutta. Risotot ovat meillä vakioruokaa usein viikonloppuisin, joten nyt oli aika tuunata sitä. En ole aiemmin tehnyt vihreää risottoa eli Risotto verdeä, mutta tämän kokeilun jälkeen, kerta ei myöskään jää viimeiseksi. Kampasimpukat täydensivät makunautinnon, mutta olisi uponnut kyllä ilmankin. Herkkua!

RISOTTO VERDE

200 g (1 pss) pakasteherneitä
pari palaa pakastepinaattia
kourallinen basilikan lehtiä
1 salottisipuli
öljyä
3 dl risottoriisiä
n. 1 l kasvislientä (tai vesi + liemikuutio)suolaa
valkopippuria
sitruunamehua
parmesania
2 rkl mascarponea

Laita pieneen kattilaan pari desiä vettä ja pinaatit (saa olla suoraan pakasteesta), basilikan lehdet ja melkein kaikki herneet (jätä noin vajaan desin verran). Keitä sen aikaa, kun pinaatti sulaa ja herneet pehmenevät. Soseuta sauvasekottajalla ja jätä odottamaan.
Silppua sipuli pieneksi. Laita laakeaan kattilaan tai isoon paistinpannuun pari ruokalusikallista öljyä ja kuullottele sipulisilppua vähän aikaa. Lisää riisit ja anna niidenkin kuullottua sekoitellen.
Kuumenna kasvisliemi tai vesi ja ala lisätä pikkuhiljaa riisin sekaan koko ajan sekoitellen. Itse oikaisin siten, että laitan kasvisliemikuution sellaisenaan riisien sekaan ja lisäilen kiehuvaa vettä vedenkeittimestä.
Kun olet lisäillyt vettä ja sekoitellut reilun vartin verran, maista alkavatko riisit olla pehmeitä, mutta napakoita vai tuntuvatko vielä liian kovilta. Jatka veden lisäämistä, kunnes riisit ovat al dente.
Siinä vaiheessa lisää vihreä sose sekaan sekä loput herneet. Sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää mascarpone (voit jättää myös pois) ja raastettua parmesania desin verran. Sekoita. Mausta sitruunamehulla (maistele välillä, tarkoitus on, että sitruuna vähän raikastaa risottoa, muttei maistu liikaa).
Lopuksi raasta annosten päälle vielä parmesania. Nauti!

 
Kevät on tullut jo pihallemme ensimmäisten sinivuokkojen myötä vaikka lunta on vielä siellä täällä. Pikku hiljaa valoisuus lisääntyy. Ihania kevätpäiviä sinulle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti