tiistai 17. syyskuuta 2019

ALKURUOKA: 
 CHILIKATKARAVUT SITRUUNALLA
 Seuraavat kolme päivitystä ovat jatkoa edelliseen "Viikonlopun kokkailuja" -postaukseen. Nyt ollaan siis näyttävän, mutta superhelpon alkuruoan kimpussa.
CHILIKATKARAVUT SITRUUNALLA  - 2 annosta

pieni kourallinen katkarapuja / ruokailija
1/2 punainen chilipalko 
kourallinen persiljaa
1/2 sitruuna
paistamiseen öljyä

 Sulata katkaravut muutaman tunnin ajan jääkaapissa. Purista katkaravuista kevyesti sulanut neste ja laita ravut pieneen kulhoon.
 Pilko pieniksi kuutioiksi chili ja revi persilja pieneksi. Leikkaa sitruunasta kaksi ohutta rengasta ja purista lopusta sitruunasta mehu rapujen päälle. Laita sitten rapujen sekaan chilisilppu ja melkein kaikki persilja (jätä vähän koristeluun) ja sekoita.
 Kuumenna pannulla öljyä ja lisää katkaravut sekaan. (Jos haluat, voit antaa rapujen marinoitua jonkun aikaa, esim. jos valmistelet muita ruokia, mutta se ei ole välttämätöntä). Paista katkarapuja vain pari minuuttia eli sen aikaa, että ne ovat kypsiä, mutta eivät kumisia.
 Nosta lautaselle sitruunaviipale ja sen päälle keko katkarapuja. Ripottele päälle vielä silputtua persiljaa. 
 Tarjoile tuoreen leivän ja kuivan valkoviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti