lauantai 28. syyskuuta 2019

PÄÄRUOKA: 
 GLASEERATTUA POSSUNFILETTÄ
 Edellisestä postauksesta on jo reilu viikko, kun en ole ehtinyt kirjoittelemaan tänne reseptejä, vaikka ruoat on jo syöty ajat sitten. Tämä pääruoka liittyy siis postaukseen, jossa kerroin pienistä molekyyligastronomia kokeiluista ( täällä juttu *klik* ).
 Alkuruokana oli chilikatkarapuja ja pääruoaksi tein tätä glaseerattua possua lisukkeineen. Ihana kokkailusessio ja herkullinen lopputulos!
GLASEERATTU POSSUNFILEE

1 porsaan sisäfilee (n. 600-700 g)

1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
öljyä

3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
1/2-1 dl vettä
ripaus suolaa

 Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
 Lämmitä uuni 180 C. Sekoita keskenään suola, pippuri, paprika ja yrttimausteet. Hiero mausteseosta lihan pintaan joka puolelle.

 Laita isoon pannuun öljyä ja kuorittu, vähän murskattu valkosipulinkynsi. Nosta liha pannuun ja paista pikaisesti väri joka puolelle lihaa.
 Nosta liha uunipannuun (jätä paistonesteet pannuun odottamaan) ja paista n. 15-20 minuuttia lihan koosta riippuen uunissa.
 Ota pannulta pois valkosipulinkynsi ja lisää siihen etikka, soija ja hunaja. Anna kiehahtaa ja lisää sitten uunista otettu liha pannulle. Lisää vähän vettä tarvittaessa ja suolaa. Kääntele lihaa ja anna makujen imeytyä ja lihan karamellisoitua parin kolmen minuutin ajan. 
 Ota pannu pois levyltä ja peitä liha vähäksi aikaa foliolla (liha saa olla vielä pannulla).
 Ota possu leikkuulaudalle ja leikkaa palasiksi. Kaada annosten päälle kastiketta pannulta.
Tein lisukkeiksi kukkakaalipyreen, muutaman keitetyn, mutta napakaksi jätetyn parsan nupun sekä uunissa paistettuja perunan ja punajuuren viipaleita murennetun fetan kera (noit pirskottaa päälle vähän oliiviöljyä). Juurekset valmistuvat uunissa samaan aikaan possun kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti