sunnuntai 29. syyskuuta 2019

KUKKAKAALIWINGSIT
 Käykö sinulle koskaan niin, että ystäväsi kertoo sinulle jostain tosi hyvästä ruokakokemuksesta ja sen jälkeen et muuta ajattelekaan, kuin juuri sitä ruokaa? Minulle ainakin käy. Ja usein. Ja nyt taas.
 Ystäväni kertoivat siis olleensa ulkona syömässä ja syöneensä ensimmäistä kertaa kukkakaaliwingsejä. Ja olivat olleet kuulemma niin herkullisia, ettei paremmasta väliä. Siinä sitten tunnustin, etten itse ole koskaan vielä maistanutkaan niitä. Joten pakkohan se oli sitten kokeilla kotona. 

 Se ero näissä on niihin ravintolan wingseihin (siis ainakin se ero 😅), että näitä ei ole uppopaistettu rasvassa vaan tehty uunipellillä. Hyviä tuli näinkin ja on hämäävää, että nämä näyttävät ihan friteeratuilta kanan siiviltä ja yllätys tulee siinä vaiheessa, kun laittaa palan suuhunsa. Ja simppeli dippi viereen. 
 Näitä voi syödä pelkästään iltapalana telkkaria katsellessa, alkuruokana tai osana muuta ateriaa. Herkullista!

KUKKAKAALIWINGSIT (Liemessä -blogi)

1 kukkakaali (ei kovin iso)
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1 rkl öljyä
n. 1 dl vettä
2 rkl voisulaa

 Paloittele kukkakaali pienehköiksi nupuiksi. Sekoita jauhoihin mausteet, öljy ja vesi. Tästä tulee leivitystaikina ja se on sopivaa, kun se on paksua, mutta juoksevaa.
 Upota kukkakaalin palat taikinaan kokonaan (helpoiten se käy ihan sormilla) ja aseta palat leivinpaperilla päällystetylle pellille.
 Paista 220 C n. 20 min. Ota pelti pois uunista ja kaada palojen päälle  voisula, kääntele paloja ja laita pelti vielä uuniin n. 5 minuutiksi.
 Voit tarjoilla wingsit sriracha-kastikkeen kanssa, jos kaipaat tulisia makuja tai alla olevan dipin kera.

BBQ-DIPPI

1/2 prk kermaviiliä
2 rkl barbeque-kastiketta

 Sekoita bbq-kastike kermaviiliin hyvin ja annan tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat wingsit.
Dippaile kukkakaalin nuput leivitystaikinaan.
Laita palat pellille vähän eroon toisistaan.
Valmiit wingsit ovat herkullisen kullanruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti