KIKHERNENUUDELIT
Oletko kokeillut perusnuudelien lisäksi vaihtoehtoja? Sain ystävältäni pussin kikherneestä tehtyjä nuudeleita ja niitä piti sitten kokeilla samantien. Enpä olisi tiennyt, mitä söin, ellen itse olisi tehnyt. Eli ihan perusnuudeleilta maistuivat, mutta kuten pussissakin lukee: sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua ja on lisäksi gluteiiniton. Kannattaa kokeilla!
KIKHERNENUUDELIT KANAN KANSSA
1/2 pakettia kikhernenuudeleita
400 g broilerin rintafileitä tai suikaleita
öljyä
1 iso porkkana
1 sipuli
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
pari rouhaisua mustapippuria
1 tl kalakastiketta
1 rkl soijaa
1/2 tl chilihiutaleita
vettä
silputtua ruohosipulia
Pilko broilerin rintafileet pieneksi. Raasta porkkana ja silppua sipuli tai leikkaa puoliksi ja ja leikkaa puolikkaat suikaleiksi.
Paista kanat öljyssä ruskeiksi ja viittä vaille kypsiksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sivuun.
Laita wokkipannuun öljyä ja kuullottele sipuleita ja porkkanaraastetta vähän aikaa. Lisää balsamico ja anna kuohahtaa. Lisää suola ja sokeri ja sekoita. Kaada kanat joukkoon ja mausta kalakastikkeella, soijalla ja chilillä. Maista. Lisää sekaan vähän vettä, ettei seos pala pohjaan.
Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kikhernenuudelit. Ne kiehuvat 3-4 minuutissa.
Lisää nuudelit kanaseokseen, sekoita, koristele ruohosipulilla ja tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti