lauantai 31. joulukuuta 2016

UUSI VUOSI 2017 ON OVELLA
 Vuoden viimeiset päivät ovat olleet itselleni lomaa, johon on sisältynyt touhua, lepoa, lukemista, shoppailua, tunnelmointia, ystäviä, kokkailua... ja myös tutkailua omaan elämään. Vuoden vaihtuminen luo aina mieleeni tunteen, että jotain vanhaa jää taakse ja jotain uutta tulee elämään. Jokainen meistä vaikuttaa omilla valinnoillaan siihen, mitä on tulossa ja miten niihin suhtautuu.
 Oma suhtautumiseni elämään yleensäkin on positiivisen optimistisen uteliaan odottava 😊. On ollut ja on edelleen. Sanonkin usein, että vaikka lopputulos olisi mikä, ainakin matka sinne on mukavampi, kun suhtautuu odotukseen myönteisesti.
 Joulun välipäivinä ehdin myös kahvitella ystäväni kanssa ja tein meille savulohipiirasta ja Marianneleivokset. Mikä onkaan ihanampaa, kuin vähän herkutella ja samalla parantaa maailmaa. Tuntuu melkein, että maailma parantuu kuin itsekseen, kun saa suuhunsa jotain hyvää!
MARIANNE-LEIVOKSET (Yhteishyvän reseptistä muokattu)

4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
250 g mascarponejuustoa tai 200g maustamatonta tuorejuustoa
120 g Marianne-rouhetta tai valkosuklaata ja Marianne-palloja
4 liivatelehteä
1/2 dl kuumaa maitoa
Pinnalle
(30 g Marianne-rouhetta)
tomusokeria
2 dl pakastevadelmia (halutessasi)

 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Sekoita varovasti nostellen. 
 Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy toiselle, sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. 
 Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rouhe ja mascarpone. Itselläni ei ollut kumpaakaan, joten käytin Valion maustamatonta tuorejuustoa ja kuutioin ihan pieneksi valkosuklaata ja rouhin terävällä veitsellä muutaman Marianne-pallon pieneksi (kannattaa varoa sormiaan, sillä pallot ovat aika haastavia pilkottavia). 
 Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan maitoon. Jäähdytä hetken ja lisää sitten liuos täytteeseen sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä jonkin aikaa . Puolita torttupohja. Tue pohjan reunat leivinpaperilla siten, että saat kaadettua täytteen pohjan päälle ilman, että se valuu reunoilta pois. Levitä täyte toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja.
 Anna jähmettyä viileässä vähintään pari tuntia. Ota levystä joko korkealla sydän- tai jollain muulla muotilla leivoksia tai leikkaa levy neliöiksi. Koristele tomusokerilla, (Marianne-rouheella) ja halutessasi vadelmilla.
Toivon, että jaksatte edelleen seurata touhujani ja kokkailujani ja toivon myös, että jätätte kommentteja ja toiveita tänne blogiin ja/tai edelleen blogin Facebook-sivuille.

Nautinnollista Uutta Vuotta 2017 teille kaikille 💕💕💕


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti