tiistai 27. joulukuuta 2016

PORKKANARIESKAT
 joulun jälkeen hävikistä herkuksi
 Sain ystävältäni reseptin joulun laatikoiden hyödyntämiseksi rieskoihin. Älyttömän kätevää ja tosi hyvää. Eikä valmistamiseen menee kuin pari minuuttia sekoittamiseen ja puolisen tuntia uunissa. Meillä ei meinattu kotona uskoa, että tässä sitä menee viimeiset porkkanalaatikot 😄
 En ole vielä muilla laatikoilla testannut, mutta pakastimessa on vielä vähän jemmassa, joten jos joku päivä tekee mieli vain vähän jotain laatikkoa, voin sitten lopusta pyöräyttää iltapalaa.

RIESKAT JOULUN LAATIKOISTA (1 iso pellillinen tai 8 pientä)

5 dl porkkana-, lanttu tai perunalaatikkoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 dl maitoa

1 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita tai öljyä taikinaan

 Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä löysäksi.
 Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille lastalla tai veitsellä. Noin sentin paksuudelta taikinaa on sopivasti. Pistele pintaan reikiä haarukalla. Tee joko yksi iso pellillinen rieskaa tai 8 pientä.
 Paista rieskaa/rieskoja uunissa 220 asteessa noin puolen tunnin ajan, kunnes rieska on saanut kauniin värin pintaansa. Jos käytät kiertoilmauunia, voit paistaa molemmat pellilliset yhtä aikaa 210 C n. 25 min. Nauti rieskat lämpimänä voin kera.

Taikina on helppo levittä veitsen tai nuolijan avulla pellille.
Itse paistoin näitä n 25 minuuttia ja pinnasta tuli ihanan rapea ja sisältä rieskat jäivät meheviksi.
Nokare voita sulamaan kuuman rieskan pinnalle - aaah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti