keskiviikko 14. joulukuuta 2016

PESTOKIERTEET
 Viikonlopun juhlien tuiskinnassa tuli leivottua kaikenlaista. Olen tehnyt useinkin sämpylätaikinasta erilaisia versioita - pizzapuustit  ovat ehkä yksi suosituimmista. Tällä kerralla täytteeksi valikoitui pesto ja vähän muutakin. Kannattaa vähän näperrellä, niin saa aika kivan lisän joko juhlapöytään tai vaikka iltapalaksi.
PESTOKIERTEET

2 dl vettä
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa (tai sokeria)
2 dl 3 viljan sämpyläjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
2-3 dl vehnäjauhoja (tai koko määrä vehnäjauhoja)
Täyte:
pestoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
fetajuustoa

 Lämmitä vesi 42 C ja lisää sekaan öljy, suola ja hunaja. Lisää n. puolet jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa ja lisää pikku hiljaa jauhoja, kunnes taikina irtoaa  kulhon reunoista. Anna kohotan. 30 min- 1 tunti.
 Silppua vähän aurinkokuivattua tomaattia ja fetajuustoa ihan pieneksi.
 Kauli taikina suorakaiteeksi ja levitä ohuelti pestoa taikinan pinnalle. Ripottele päälle tomaatti- ja fetasilppu.
 Kääri taikina pitkältä sivulta rullalle. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia kiekkoja ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille.
 Anna kohota sen aikaa, kun laitat uunin lämpenemään 225 C:een. Paista noin 15 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti