PESTOKIERTEET
Viikonlopun juhlien tuiskinnassa tuli leivottua kaikenlaista. Olen tehnyt useinkin sämpylätaikinasta erilaisia versioita - pizzapuustit ovat ehkä yksi suosituimmista. Tällä kerralla täytteeksi valikoitui pesto ja vähän muutakin. Kannattaa vähän näperrellä, niin saa aika kivan lisän joko juhlapöytään tai vaikka iltapalaksi.
PESTOKIERTEET
2 dl vettä
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa (tai sokeria)
2 dl 3 viljan sämpyläjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
2-3 dl vehnäjauhoja (tai koko määrä vehnäjauhoja)
Täyte:
pestoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
fetajuustoa
Lämmitä vesi 42 C ja lisää sekaan öljy, suola ja hunaja. Lisää n. puolet jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa ja lisää pikku hiljaa jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohotan. 30 min- 1 tunti.
Silppua vähän aurinkokuivattua tomaattia ja fetajuustoa ihan pieneksi.
Kauli taikina suorakaiteeksi ja levitä ohuelti pestoa taikinan pinnalle. Ripottele päälle tomaatti- ja fetasilppu.
Kääri taikina pitkältä sivulta rullalle. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia kiekkoja ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Anna kohota sen aikaa, kun laitat uunin lämpenemään 225 C:een. Paista noin 15 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti