KESÄINEN PAVLOVA
Aika moni on varmaan syönyt keveää kesäherkkua, Pavlovaa. Niin minäkin, mutten ole sitä vielä koskaan tehnyt, koska olen saanut niin hyvää Pavlovaa useasti sisareni tekemänä.
No, en tehnyt sitä nytkään, vaan meillä puuhaan tarttui tytär. Anni tekee usein meillä ollessaan ihania leivonnaisia, eikä tämäkään kerta pettänyt odotuksia.
Pavlovan pohjan makuhan on keveän makea marengista ja päällisen marjat antavat sitten aina SEN varsinaisen maun.
PAVLOVA
4 kananmunan valkuaista (keltuaisista voit tehdä vaikka Pasta Carbonaraa tai Hollandaise -kastiketta)
2 1/2 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua
Erottele yksi kananmuna kerrallaan valkuaiset ja keltuaiset erillisiin laseihin. Kaada valkuaiset isoon kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi.
Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun puolet sokerista on lisätty, laita perunajauho pienen siivilän läpi sekaan ja sekoita. Lisää loput sokerit vähän kerrallaan ja edelleen koko ajan vatkaten.
Seos on valmista,kun vatkaimia nostettaessa vaahto on niin kovaa, että se jää "huipuiksi".
Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.
Pursota pellille leivinpaperin päälle yksi pyöreä kakkupohja ja tasoita se. Pursota sen jälkeen reunoille pariin kerrokseen kauniita pursotuksia. Näin saat aikaan "kulhon" ja täytteelle tulee enemmän tilaa.
Paista uunissa 100 C n. 1-1 1/2 t ja sen jälkeen pudota uunin lämpöä 60 C ja jatka paistamista 1-1 1/2 t. Isompi pohja kestää kauemmin. Meillä tähän kului 1 t + 1 t. Tarkoitus on, että pinta on rapea ja sisus vähän tahmea.
Täyte:
1 prk (2 dl) kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
marjoja ja hedelmiä valintasi mukaan,
meillä oli pakasteesta sulatettuja mansikoita,
banaania ja passionhedelmää - sopivasti makeaa ja kirpeää
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokereilla.
Sekoita joko kermavaahdon sekaan hedelmiä tai laita kermavaahto pohjalle ja päälle marjat ja hedelmät. Tarjoa heti!
Täyte:
1 prk (2 dl) kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
marjoja ja hedelmiä valintasi mukaan,
meillä oli pakasteesta sulatettuja mansikoita,
banaania ja passionhedelmää - sopivasti makeaa ja kirpeää
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokereilla.
Sekoita joko kermavaahdon sekaan hedelmiä tai laita kermavaahto pohjalle ja päälle marjat ja hedelmät. Tarjoa heti!
Nyt on aika pitää pieni tauko blogissa ja lähteä maistelemaan Kroatian herkkuja. Palataan toivottavasti uusien ideoiden ja makuyhdistelmien kera elokuussa taas tänne.
Ihania kesäpäiviä teille kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti