tiistai 19. heinäkuuta 2016

KESÄINEN PASTAKASTIKE
 Kesässä on melkein parasta kaikki tuoreet kasvikset (tietysti marjojen ohella). Eilen päätin tehdä illaksi peruspastakastiketta, mutta kurkattuani kaappiin ja huomattuani kaikki herkulliset kasvikset, päädyinkin vähän tuunaamaan.
 Pastakastike on siitä kätevä, että sinne saa upotettua melkein mitä vaan ja makuakin voi varioida sen mukaan, mistä kukin pitää. Välillä yrttistä persiljalla, välillä oreganolla ja basilikalla ja välillä tulisempaa chilillä. Ja kaikki vihannekset ja kasvikset voi laittaa sekaan ja jättää vaikka lihan pois - jokaiselle jotakin ja jokaisen kokin unelma siis!
 Meillä kastikkeesta tuli tällä kertaa aika tulinen ja teinkin vielä pikaisesti sille jälkiruoaksi vaniljaisen kastikkeen ja marjoja. Vatsat kiittivät taas kerran!
KESÄINEN PASTAKASTIKE (tulinen)

(400 g jauhelihaa)
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 - 1 punainen suippopaprika
2 kesäporkkanaa tai muutama pikkuporkkana
(kesäkurpitsaa)
kesäsipulin varsia (ja sipuleita,jos on, meillä oli enää pelkkiä varsia)
1 punainen chilipalko
1 prk Mutti-tomaattimurskaa + vettä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl chilijauhetta
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl vettä + 1 rkl vehnäjauhoja
Päälle:
raastettua Parmesan-juustoa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti