torstai 21. heinäkuuta 2016

KANAKÄÄRYLEET

 Poikanen muutti kesäksi kotiin, joten joka päivä tulee tehtyä ruokaa ja yritän keksiä aina välillä jotain uuttakin. Yleensä teen myös aika isoja annoksia, että nuori mies saa seuraavana päivänä töihinkin lounasta.
 Tämä ruoka syntyi pienen askartelun jälkeen ja valmistui kerralla uunissa (karamellisoituja punasipuleita lukuunottamatta). Perheen miehet olisivat toivoneet jotain kastiketta lisäksi, mutta itse pidän aika "kuivasta" ruoasta, joten en ollut ajatellut koko asiaa. Kana itsessään täytteineen jää meheväksi, kun et anna ruoan olla liian kauan uunissa. Joku kermainen kastike olisi syntynyt kyllä helposti, mutta tällä kertaa se jäi tekemättä.
TÄYTETYT KANAKÄÄRYLEET RIISIPEDILLÄ

kanan rintaleikkeitä tai -fileitä (1/ruokailija)
aurinkokuivattuja tomaatteja
juustoraastetta (minulla cheddaria)
muutama basilikan lehti
suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen
Riisipeti:
2 1/2 dl basmatiriisiä (riittäisi neljälle)
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
n. 100 g (1/2 pussia) pakastemaissia

 Leikkaa varovasti leikkeet tai fileet sivusta auki, että saat levitettyä kanan mahdollisimman isoksi ja ohueksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienet silpuksi, raasta juusto ja silppua basilikan lehdet.
Täytä leikkeet ohuelti ja ripottele päälle vielä suolaa ja mustapippuria.
Kääri kanat rullalle ja kiinnitä coctail-tikuilla. 
Laita uunivuokaan riisit ja maissit.
Paista kanakääryleisiin pikaisesti ruskea pinta.
Kuumenna vesi kattilassa ja sulata siihen kanaliemikuutio. Kaada neste riisien ja maissien päälle. Laita sen päälle kääryleet ja ripottele niitten päälle vielä vähän suolaa ja rouhi mustapippuria.
Laita vuoka uuniin 200 C n. 20-30min.
Tarjoa karamellisoitujen punasipuleitten kanssa:
Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi.
Kuullota paistinpannulla vähän aikaa öljyssä, että sipulit pehmenevät. Lisää pannulle n. teelusikallinen sokeria ja pyörittele sipuleita hetki sokerissa, kunnes sokeri sulaa ja karamellisoi sipulit. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti