tiistai 15. heinäkuuta 2014

PAAHTOPAISTILEIPÄ
 Ihana iltapala tai ruoka vähällä vaivalla. Olenkohan edes laittanut tänne mitään isolla työllä tehtäviä reseptejä? No, tämäkin kuvaa hyvin ruokafilosofiaani: hyviä makuja ilman kummempia kikkailuja, tulee melkein itsekseen ja aiheuttaa hyvää mieltä syöjille!

PAAHTOPAISTILEIPÄ

n. 600 g - 1 kg naudan paahtopaistia
reilusti suolaa ja rouhittua mustapippuria

1 patonki
salaattia
tomaattia
suolakurkkuja
voileipäpikkelsiä

Ota liha huoneen lämpöön ½-1 t ennen uuniin laittoa. Hiero lihaan joka puolelle reilusti suolaa ja mustapippuria. Laita liha uunivuokaan ja paista n. 1 tunti 175 C uunissa. En käytä lihalämpömittaria eli teen "sormituntumalla". Ja pidän aika kypsästä paistista.
Jos haluat täydellisen, sisältä roseen lihan, käytä lämpömittaria ja paista 125 C kunnes mittari näyttää 60-70 C sen mukaan, kuinka raakaa tai kypsää haluat lihan olevan.
Tässä huomaa senkin, ettei tämä kyökkihomma aina ole niin tarkkaa :)
Kun liha on valmis, ota se uunista pois ja anna vetäytyä folion sisällä hetken ajan. Leikkaa sen jälkeen liha ohuiksi viipaleiksi.

Paloittele patonki neljään osaan. Halkaise palat pitkittäin, laita sisälle paistia, pikkelsiä, viipaloituja tomaatteja ja suolakurkkuja ja lopuksi kasa salaattia. Nauti! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti