keskiviikko 16. heinäkuuta 2014


GOLFKAKKU JA LOMALAISEN ARKEA
 Tämän lomalaisen arkea ovat värittäneet siivoukset, remontit, kokkailut ja juhlat. Viimeiset juhlat vietettiin mökillä, jossa vanhempani viettivät syntymäpäiviään lähimpien läsnä ollessa. Sain tehdä kakun ja arvaatte varmaan, mitä vanhempani harrastavat! 
Teeman mukaisen kakun siis valmistimme tyttäreni kanssa. Olipa meillä hauskaa askarrellessa koristeita!  

Koristeluun liittyi tarina, jossa ajattelimme, että viheriölle päästessä isäni huomasi pallon lentäneen vesiesteeseen, jonne sukelsi sitä hakemaan. Äitini puolestaan huomasi vedessä hain (jonka jätimme esteettisyyssyistä pois) ja jätti pallonsa hiekkaesteeseen jä lähti karkuun!

Sokerimassasta sai muotoiltua helposti koristeet ja annoimme niiden kuivua pari päivää. Kakku itsessään oli valkosuklainen mustikkakakku, jota olen tehnyt muutaman kerran aiemminkin.
Kakun piti liittyä myös alun perin lahjaan eli golfmailoihin, mutta lahja vaihtuikin Pekingin matkaan, josta vihjeeksi maalasin kortin. Sinne reissaamme syksyllä vanhempiemme kanssa sisareni ja itseni toimiessa matkaoppaina! Ei hullumpi lahja, kun pääsee vielä osallistumaan toteuttamiseenkin.
Kuohuviinilasit oli koristeltu metsämansikoilla ja mustikoilla.
Ja arvaattehan, että lounas oli suurenmoinen; lohikeittoa alkuun, salaatteja, kylmäsavustettua ja graavattua lohta, uusia perunoita, kanttarellikastiketta, lihapataa... raparperimansikkakeittoa... Ihania herkkuja, pitkin päivää ja iltaa!

2 kommenttia: