maanantai 28. heinäkuuta 2014

HELTEESSÄ HEDELMÄISTÄ JUUSTOSALAATTIA
 Olin eilen illalla kyläilemässä ystäväni luona ja hän oli pikaisesti tekaissut ihanan salaatin. "Vähän kaikkea, mitä kaapista löytyi", oli selitys. Vuohenjuuston kanssa oli salaatin ja tomaatin lisäksi vihreitä rypäleitä ja cantaloupe-melonia. Kastikkeeksi suihkuteltiin balsamicoa ja öljyä ja kieriteltiin vielä vähän suolakiteitä myllystä. Tosi raikasta ja hyvää!
Päätin siis tänään toteuttaa samantapaisen salaatin lounaaksi. Vähän muunneltuna eli siis mitä meiltä löytyi kaapista. Salaatin kanssa syötiin vähän savukalaa, jota jäi eilen jäljelle.
Kesä on raikkaiden ruokien aikaa, joten salaattien tekoon ystävät!
Niin, ja kiitos kysymästä, lomamatka sujui mukavasti lämmöstä nauttien. Tosin lämpöä oli täälläkin ollut riittämiin sillä välin, kun reissasimme. Ruokapäivityksiä ei tällä kertaa tule, koska en juurikaan kuvaillut ruokia. Söimme kyllä kaikenlaisia herkkuja pitkin viikkoa ja yksi lomatavoite onkin aina, että pääsee valmiisiin pöytiin nautiskelemaan.
HEDELMÄINEN JUUSTOSALAATTI

1 mozzarella-pallo
2 isoa tomaattia
vesimelonia
tummia viinirypäleitä
jääsalaattia

balsamicoa
tummaa basilikaa

Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Kuutioi vesimeloni. Revi laakeaan kulhoon salaattia ja lisää muut aineet sekaan. Koristele basilikan lehdillä ja ripottele lautaselle vähän balsamicoa.
Voit syödä lisänä savukalaa tai grillattua kanaa tai lihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti