maanantai 14. heinäkuuta 2014

KARAMELLISOIDUT PÄÄRYNÄT,
 PIENTÄ HYVÄÄ KAHVIN KANSSA
 Joskus tekee mieli nopeasti jotain hyvää, joko jälkiruoaksi tai kahvin kanssa. Melkein helpoin ja nopein on pilkkoa jotain hedelmiä pannulle ja karamellisoida niitä vähän. Ja tarjota kuumina kylmän jäätelön kera. Tällä kertaa kaapista löytyi päärynää ja kun syödessä sulki silmänsä, olisi melkein voinut kuvitella syövänsä friteerattua banaania - jännää! Ja herkullista! Mutta saman voi siis toteuttaa muillakin hedelmillä, kokeile!

KARAMELLISOIDUT PÄÄRYNÄT (4:lle)

2 päärynää
2 rkl voita tai margariinia
½ dl ruokokidesokeria (tai tavallista)
(ripaus kanelia halutessasi)

Kuori ja paloittele päärynät. Laita pannuun sulamaan voi. Lisää sulaan voihin päärynät ja pyöräytä muutaman kerran. Lisää sokeri ja sekoittele niin kauan, että sokeri vähän karamellisoituu ja samalla hedelmän palat pehmenevät hieman. Lisää halutessasi lopuksi vähän kanelia.
Tarjoile heti lämpimänä kylmän jäätelön kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti