torstai 10. heinäkuuta 2014

MAKEAN TULISET KANAVARTAAT,
 GRILLISSÄ TAI UUNISSA



Kanan kanssa sopii aina joku hedelmäinen kastike. Tällä kertaa se oli bbq-kastike jota valmistin eilen myös pulled porkin mausteeksi. Marinoin lihat kastikkeessa ensin ja sitten kastiketta lisättiin vielä lautaselle, johon sai kanaa dipata. Herkkua!


KANAVARTAAT

n. 600 g broilerin fileitä tai ohutleikkeitä
bbq-kastiketta (kts. ohje täältä )
varrastikkuja

Leikkaa kanat ohuiksi suikaleiksi (mielellään litteiksi). Laita kanat johonkin astiaan ja päälle sopivasti bbq-kastiketta (siten, että sitä on joka puolella kanoissa). Laita jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen noin tunniksi.
Pujottele kanasuikaleet varrastikkuihin ja grillaa niitä käännellen ja välillä penslaillen kastikkeella. TAI kuten meillä, laita 200 C uuniin vuo'assa, jossa kanat eivät osu pohjaan, paista noin 20-30 min riippuen kanojen paksuudesta.
Lisää kastiketta lautaselle. Nauti!

Meillä tarjottiin lisänä ihanaa cantaloupe-Aura-saksanpähkinäsalaattia ja cole slawta.


2 kommenttia: