tiistai 1. heinäkuuta 2014

MOKKAPALOISTA TULI KINUSKI-PÄHKINÄLEIVOKSET
 Suolapähkinät, suklaa ja kinuski sopivat niin täydellisesti yhteen kuin vain kuvitella voi. Eli päätin tuunata kunnolla vanhaa mokkapala-reseptiä ja tuloksena oli kinuskinen unelma suolapähkinäsattumilla. Valmistuu nopeasti näin remontinkin ohella.
 Aloitimme nimittäin suihkuhuoneremontin näin loman alkajaisiksi, joten touhua riittää. Tosin oma osani on tällä kertaa hanslankarin rooli. Mutta siinä sivussa, kun sekoittaa laasteja ja kantaa laattoja ja siivoaa sotkuja, ehti hyvin tehdä makeaa päiväkahvin kanssa nautittavaksi. Tosin en malttanut keitellä kuorrutusta tarpeeksi kauan, joten se oli vielä vähän valuvaa, kun leikkasin leivokset paloiksi. Syömistähän se ei haitannut.

Ruoka hoitui myös uunissa tänään eli lohilaatikko valmistui melkein itsekseen ja siitä riittää vielä huomiseksikin (toivottavasti)!

KINUSKI-PÄHKINÄLEIVOKSET (n. 20 kpl)

Pohja
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
3/4 dl maitoa
1½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1½ tl vaniljasokeria
100 g sulatettua leivontamargariinia
1 dl suolapähkinöitä
Kuorrutus
2 dl ruokakermaa
15 kpl vanilja-fudge karkkeja
(tai 30 pienempää vaniljatoffeeta)
100 valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon, mielellään siivilän läpi. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu margariini. Ja viimeiseksi sekoita joukkoon suolapähkinät, joita olet vähän pilkkonut veitsellä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 C uunissa n. 15 minuuttia.
Laita sillä aikaa kattilaan ruokakerma ja fudget tai toffeet. Anna porista reilusti ja keittele koko ajan sekoittaen n. 20-30 minuuttia kunnes kuorrutus sakenee ja pystyt vesilasiin tiputetun tipan pyöritellä sormien välissä. Lisää lopuksi paloiteltu valkosuklaa sekaan ja sekoita reippaasti sekaisin. Voit ottaa kattilan jo pois liedeltä.
Kaada kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla. Anna jähmettyä jonkun aikaa. Leikkaa paloiksi. 
Aikanaan Tallinnasta tuodut toffeet olivat kaapissa kovettuneet, mutta hyvin toimivat tässä kuorrutuksessa ja sulivat kermaan.
Kerman kannattaa antaa poreilla reippaasti ja koko ajan sekoittaa.
Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele kultaisia nonparelleja viimeiseksi.
Ihanan valuva kinuski suklaisen pohjan päällä ja seassa suolaisia pähkinöitä - aah!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti